Klik venligst
BJÄRE 2023-05-03 KL. 06:00

Fler matval på regionens sjukhus

Av Peter Jakobsson

Fler matval på regionens sjukhus
Foto: Bildbyrån

Nu ska fler sjukhus i Region Skåne få det nya måltidskonceptet som ger fler valmöjligheter av måltider för patienter. Konceptet har sedan tidigare funnits på Hässleholms sjukhusområde och fyra vårdavdelningar på SUS i Malmö. Nu införs konceptet på alla sjukhus i regionen, så även Ängelholms sjukhus.

Med nya måltidskonceptet kommer menyn erbjuda flera olika alternativ och patienter kan välja den rätt de vill ha. Även tiden när maten serveras kan anpassas efter patienters vård och önskemål.
– Vi kommer nu kunna erbjuda fler patienter i hela Region Skåne möjlighet att i större utsträckning påverka sin måltid. Dessutom kommer patienter som är i väg på undersökning under middagstid eller blir inlagda sent på kvällen kunna erbjudas en varm måltid, meddelar Magnus Petersson, projektledare för det nya måltidskonceptet.

All mat till sjukhusen i regionen kommer lagas i två större kök och levereras direkt till avdelningarna i kylda portionsförpackningar med lång hållbarhet. På avdelningen är maträtterna alltid tillgängliga i en kyl, där de värms i förprogrammerade mikrovågsugnar inför servering.