Klik venligst
BJÄRE 2023-02-27 KL. 15:33

Flera Bjärebor avvärjde bedragare

Av Peter Jakobsson

Flera Bjärebor avvärjde bedragare
Även om det låter trovärdigt så är rådet att lägga på luren om någon börjar prata om problem med bankkonton, bankkort, Swish eller annat. Kontakta sedan din egen bank via officiellt nummer. Foto: Bjäre NU

Bedrägeribrotten blir bara fler och fler. De sker på många olika sätt, det kan vara via telefon, sms och även vid fysiska möten. Det vanligaste är att någon ringer och förklarar att det är något problem med personens konto, bankkort eller problem med Swish. Sedan ombeds personer att logga in med bank-id och sedan kan det gå riktigt illa. Det bästa är att göra som polisen informerar om att lägga på luren och aldrig logga in med bank-id när någon ringer och ber om detta.

Varje vecka den senaste tiden har det anmälts ett antal bedrägerier från folk på Bjäre. Vid flertalet gånger har det slutat med att personer blivit av med stora summor pengar.

Även senaste veckan har det polisanmälts ett antal bedrägerier men de har slutat med att bli bara ”försök till bedrägeri” då folk gjort rätt och avbrutit i tid.
– Det är väldigt bra att personer hörsammat varningar och ser till att avbryta samtalen, säger kommunpolis Sara Merbom.

I dessa tider då många väntar på elstödet så finns en ökad risk för att bedragare kommer utnyttja okunskap kring utbetalningarna för att lura folk. Samma råd gäller dock: Lägg på luren!

Säger någon att det är strul med bankkonton eller likande så lägg på och kontakta själv banken fysiskt eller ring till bankens officiella nummer.