Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2019-04-21 KL. 11:37

Flest permanentboenden i Brf Kungsberget som snart är klart

Flest permanentboenden i Brf Kungsberget som snart är klart

På sluttningen mellan Drivan och gamla banvallen växer tre exklusiva flerfamiljshus upp. Planer på att bygga på platsen har funnits länge. Med gamla banvallen bara några meter bakom fastigheterna så möjliggjordes bygget efter tåget slutat gå över åsen.

Det är tredje projektägaren som kom till skott att bygga på platsen. Den förra lyckades få genom ändrad detaljplan men sålde vidare till nuvarande utvecklare som fick bygga. Arkitekten är prisbelönta Andreas Martin-Löv som är känd för sina många uppmärksammade projekt.

Varje hus har fem lägenheter, två per plan på de två nedersta planen och högst upp är det en penthouselägenhet på 116 kvadratmeter med en 53 kvadratmeter stor terrass. Med sitt höga läge är det utsikt över hela Båstad och ut över havet från alla lägenheter. I källarplan finns det gästlägenhet, förråd, spa, bastu med mer.

Alla lägenheter är sålda och förväntasfulla ägare har nu inte långt kvar tills de får flytta in. I åtta av dem kommer det att bo permanentboende från start.
– Det kommer nog bli permanetboende av några till när de bott här ett tag, hoppas Daniel Nadjafi från Nadjafi & Kristensen fastighetsförmedling i Båstad som skötte försäljningen.En hel del återstår men i sommar ska det vara klart.

Inflyttning sker i etapper och alla är planerade till juli månad. Lite senare än först beräknat.
– Projektet är cirka en månad försenat men det är inte så farligt med tanke på omständigheterna och utmaningarna på platsen, förklarar Daniel.
– Redan bygglovet var lite försenat, tillägger Malin Hultin som är platsansvarig från PH Bygg som bygger på platsen.

Att bygga på den branta slänten var en utmaning i sig.
– Det var inte det enklaste att bygga, en hel del att spränga och schakta och det är vi inte så vana vid, förklarar Malin.

Husen som har en kort med rejält brant uppfart från Kungsbergsvägen kommer ha adresserna Haakon hus park 2 – 6. Kunderna hade valen standard eller arkitektens val med lite exklusivare touch på material och vitvaror. Vissa har även valt att utöka vardagsrum genom att ta bort vägg till ett av sovrummen.
– Det är Båstads häftigast boende med bästa utsikten och läget. Här har vi både kvällssol och utsikt på samma plats vilket inte är så vanligt i Båstad. Det är unikt att det byggs på denna sidan av Båstad, säger Daniel.Arkitektens bild på det färdiga husen.

Under bygget har de tyvärr varit utsatta för lite skadegörelse. Från skogssidan har det kastats stenar som lett till att både fönster, dörrar och isoleringsplattor har förstörts.
– Det är trist att sånt ska behöva hända men nu har vi larm med kameror och rörelsedetektorer runt området. Försöker man ta sig in så kommer bland annat en röst höras över området som förklarar att man ska avlägsna sig, förklarar Malin Hultin.

Bygget startade för ett år sedan och men undantag för några veckor under förra sommaren har Kungsbergsvägen varit avstängd vilket gjort att vissa boende i kringområdet fått köra omvägar dagligen. Om några månader är bygget färdigt och vägen kan öppnas igen.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON