Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2017-05-11 KL. 07:29

Förkrigsbilar på Bjärebesök

Förkrigsbilar på Bjärebesök

Ett trettiotal gamla bilar med gemensamma faktorn att de alla är designade före andra världskriget besökte Båstad i helgen. De flesta kom från Sverige men även en norrman och ett antal danskar kom till träffen.

Det är ingen vanlig klubb eller förening som står bakom träffen utan de kallar sig för Körsällskapet och är en löst sammanhållen grupp människor som har det gemensamma intresset för förkrigsbilar. Här ska bilarna inte bara visas upp utan det går ut på att köra med dem. Under både lördagen och söndagen kördes över åtta mil på vackra vägar runt på halvön med besök på bland annat Klitterhus, Rammsjö, Torekov, Hovs hallar och Norrvikens trädgårdar.
– Vi lyckades att snurra runt folket så mycket under söndagens runda, så att några fick fråga åt vilket håll de skulle köra för att komma hemåt, trots att de åkt samma väg hit men de hade tappat orienteringen helt och hållet. Det kändes lyckat för vår del. De flesta var förstummade över hur mycket vägar vi har här omkring, och det kan man väl hålla med om, berättar Jan-Olof Gustafsson som arrangerade träffen tillsammans med sin fru Kerstin.

TEXT: Peter Jakobsson
FOTO: Camilla Axelsson