BJÄRE 2022-07-17 KL. 10:01

Första spadtaget för Parklyckan

Av Erik Persson

Under blåsiga förhållanden, både väderleksmässigt och finansiellt, togs förra lördagen det första spadtaget för den senaste i raden lägenheter som skall byggas i den nya statsdelen, Tuvelyckan, i Båstads norra delar.

Första spadtaget för Parklyckan
Nu är bygget igång för Parkalyckan. Foto: Erik Persson

Efter välkomnade och en möjlighet för samtliga parter att berätta om Parklyckan och dess framtid, satt sig verkställande direktören, Fredrik Wennerholm, i grävskopan för en rejäl symbolisk start av bygget – samtidigt som resterande höll sig till den mer traditionella spaden.

I en blandning av barnfamiljer och äldre par, fanns en god uppslutning på plats, där både blivande boende och framtida intressenter ville bevittna första spadtaget för de två punkthusen.


VD Fredrik Wennerholm hälsar alla välkomna. Foto: Erik Persson


– Det här känns jättespännande och är verkligen en stor satsning för hela västkusten. Nu kör vi, säger en leendes Wennerholm.

Efter att ha kunnat följa Båstads nya stadsdel växa fram sedan starten 2015, med byggnationen av tågstationen, har den före detta åkern idag blivit en levande blandning utav bostader och handel med smidiga förbindelser – Vilket har blivit ett ledord för området.

– Det är imponerande hur familjen Wennerholm har valt att satsa och utveckla på denna sidan av Båstad, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein.

– Många boende jag har pratat med har uttryck livskvaliteten av närheten till naturen, samtidigt som man enkelt kan röra sig emellan de närliggande städerna, i både norr -och sydlig riktning, fortsätter Swanstein.


Nyfikna, blivande boende och framtida intressenter var på plats. Foto: Erik Persson


Samarbetet med byggföretaget MTA från Halmstad fortsätter.

– Vi har haft en långsiktig plan för att bygga hus för hus allteftersom efterfrågan fortsätter att öka. När ett bygge blivit fullt bebott, blir det dags för nästa. Nu har det blivit Parkalyckans tur, vilket känns väldigt roligt, säger VD och ägare Andreas Granberg från MTA.

Vad det gäller utseendet av de två punkthusen, har man samarbetat med den nyligen prisbelönte Pontus Möller, för sin arkitektur av Båstads nya kulturhus Ravinen.

– Det kommer bli fullt av karaktär. Vi har ritat dessa två hus efter att vi själva skulle vilja bo i dem – Från entrén i granit, till planlösningarna och valen av fönster, och inte minst takhöjden på 2,6 meter, avslutar Möller.

Med sina åtta respektive tio våningar, kan de två punkthusen nu bli verklighet. Endast ett fåtal lägenheter finns kvar av de 100 lägenheterna – Och nu tar ett av Bjäres största bostadsrättsprojekt fart med planerat tillträdde för Oktober, 2024.