Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-04-09 KL. 12:41

Getingens UF får bort getingarna

Getingens UF får bort getingarna

Tillhör du de som tröttnat på getingarna som surrar runt trädgårdsbordet under sommarhalvåret? Lugn, nu har Getingens UF tagit fram en helt miljövänlig lösning som skrämmer iväg dessa flygfän utan att skada varken dem eller naturen.

Bakom UF-företaget Getingens UF står Elvin, Jonathan och Hugo, som alla tre går på Apelrydsskolans Global Management-program. Enkelt går affärsidén ut på att lösa ett problem som många bjärebor har på sommaren, dessa irriterande getingar. Samtidigt ville man inte använda gift eller ens ha ihjäl dem, bara få dem att uppehålla sig någon annanstans.
– Vi har tagit fram ett konstgjort getingbo av papper som getingarna uppfattar som att det redan finns andra getingar på plats och då väljer en annan plats, berättar Hugo. Det är miljövänligt och kommer med snören och krokar i kartongen så det är bara att montera.

Getingens UF har dessutom lyckats få till ett unikt samarbete med Märta Måås-Fjetterström där man får lov att använda sig av två av hennes illustrationer till förpackningen, en del som sedan kan användas som till exempel ett bokmärke.

Försäljningen har kommit igång riktigt bra och inom kort är det dags att avveckla företaget, som alltid med UF-företag. Om det blir en fortsättning efter att terminen är över är ännu för tidigt att svara på men helt klart är att killarna skapat en produkt som är efterfrågad och uppskattad och som ligger i tiden.

Vill du veta mer om produkten eller beställa ett getingbo kontakta då getingensuf@gmail.com.

TEXT & FOTO: JOAKIM S ORMSMARK