BJÄRE 2023-11-28 KL. 10:30

Gratis julbio i Båstad även denna julafton

Av Peter Jakobsson

För andra året kommer det att bjudas på gratis biovisning på Scala Biografen på julafton. Det var förra året som Hannes Gerhard valde att öppna upp biografen på julafton för alla som kanske var ensamma och ville göra något.

Gratis julbio i Båstad även denna julafton
Anette Sundberg och Hannes Gerhard välkomnar alla som vill till gratis bio på Scala Biografen i Båstad på julafton. I år med en barnfilm och en film för de stora. Foto: Peter Jakobsson

Förra året kom runt 40 personer när Hannes Gerhard valde att bjuda på julaftonsbio. En tillställning för de som kanske är ensamma eller vill få ett avbrott i julstökandet på julafton. Nu upprepas konceptet och i år blir det två filmvisningar. Det börjar med filmvisning som riktar sig till barnen då filmen Gruffalon och kvastresan visas.

– Det är en bra film för de mindre barnen, säger Anette Sundberg som jobbar på biografen och har egna barn i den yngre åldern.

Att även visa en barnfilm på julafton var Anettes idé.

– Vi har inte så mycket traditioner sedan några av de äldre släktingarna inte är med oss längre. Så jag tyckte att vi kunde ha en visning även för barn och barnfamiljer, säger Anette.

Sen blir det film för de vuxna när den nya filmen ”Det sista stoppet” visas.

– Det är en brittisk film som handlar om en person som ska åka buss för att sprida hans frus aska. En feelgood-snyftare kan man säga. Den är både söt, vemodig och sorglig men framför allt väldigt fin, förklarar Hannes.

Filmen "Det sista stopppet" visas gratis på julafton på Scala Biografen. Foto: Peter Jakobsson

Visningarna på Scala Biografen är gratis på julafton. Portarna öppnar 12 då fika finns framdukat. Första filmen startar 12.30 och sen börjar filmen för de vuxna vid 16.30.

– Vi hade så fin stämning förra året så vi hoppas att det blir lika fint denna jul. Nu har jag skapat en tradition med julaftonsvisningar så det är bara att fortsätta, säger Hannes och tillägger att han gärna ser att bion är en mötesplats för alla.