Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-11-06 KL. 14:25

Grevieparken ställer in igen på grund av nya regler

Grevieparken ställer in igen på grund av nya regler

Grevieparken drabbades hårt av restriktionerna som kom i kölvattnet av corona. Vårens planerade spelningar blev inställda och det mesta flyttades till hösten. Då trodde många att det skulle vara över efter sommaren. Så blev det inte.

För någon månad sedan när Folkhälsomyndigheten meddelade att de ville öppna upp för fler personer vid sittande underhållning var Joakim Agerskov, evenemangsansvarig på Grevie Park och Evenemang, snabb med att skapa en typ av sittande dansunderhållning. Dansband på scenen men sittande middag och glest mellan borden och sällskapen. Eventen kallades ”I afton distans”.

Sannex och Streaplers kunde genomföra sina spelningar inför nöjestörstande gäster.
– Intresset för spelningarna har varit stort. Många saknar att gå ut och roa sig, förklarar Joakim.

Den slutsålda kvällen med Grönwalls den 7 november blev dock inställd efter de nya hårdare restriktionerna infördes i Skåne.
– Vi är inte helt säkra på hur det blir framöver med spelningarna med Donnez och Lasse Stefanz. Grönwalls hoppas vi att vi kan få hit till våren.

Reglerna är lite för krångliga enligt Joakim.
– Man kan vara många på en restaurang så länge man inte har underhållning. Men bjuds det på nöje så får man inte vara fler än 50 personer. Det är så orättvist och stelt reglemente.

Från Grevieparken har de försökt ha en dialog med kommunen och hoppats på att man skulle kunna se över förutsättningarna och ge klartecken för en verksamhet som är anpassad efter verkligheten.
– Vi har en väldigt stor lokal och kan vara fler än 50 utan att det blir trångt. I vanliga fall kan vi ta in 800 personer. Skulle vi inte kunna få ta in typ 25 procent av det i alla fall? Vi har 900 kvadratmeter serveringsyta.De flesta planer har grusats den senaste tiden.

Just hattande av att reglerna ändras ställer till problem.
– Det var ju detta som de tidigare sa att de inte skulle göra. Sen kommer det budskap om att lätta upp och tillåta fler personer, sen dras det ner, sen öppnas upp och sen dras det åt. För oss i nöjesbranschen är detta jättejobbigt.

Joakim menar att regelverken känns illa formulerade.
– Smittan ska självklart tas på yttersta allvar men att omyndigförklara oss som näringsidkare känns orättvist. Reglerna borde vara samma för de som bara serverar mat för de som råkar ha ett band på scenen när folk sitter och äter.

Grevieparken har fått olika ekonomiska stöd under pandemitiden.
– Det har varit vår livlina. Även om vi inte har några event så kostar fastigheten att drivas samt att vi måste kunna behålla vår personal för att kunna starta upp. Men den dagen stöden inte längre ges måste vi få tillåtelse att driva vår verksamhet igen. Annars är det spiken i kistan och personal som får sluta.

Snart är det jul och där kommer nästa utmaning.
– I våras sa vi i branschen att julborden måste kunna genomföras om vi ska klara oss men nu vet vi inte hur det blir med dem heller. Det är illa, avslutar Joakim Agerskov.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON