Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2019-04-13 KL. 11:20

Grodlår blir Divebar 1001 efter tio och sätter drinkarna i fokus

Grodlår blir Divebar 1001 efter tio och sätter drinkarna i fokus

På ett halvhemligt sätt uppstod ett Instagramkonto som började teasa om en ny bar i Båstad. Sköna budskap blandat med bilder och recept på drinkar började komma i flödet för de som blev beviljade in på kontot. Att det fanns kopplingar till Grodlår och Timjan framkom tydligare och tydligare. Så vad är nu detta?

– Vi försöker hela tiden utveckla vårt ställe. Med vårt läge har vi inte möjlighet till uteservering och vi tänker inte konkurrera med luncher. Vi vill utnyttja lokalen som vi redan har och det som då växte fram var denna idén med en Divebar, förklarar Henrik Daleskog som sedan ett drygt år driver Bistro Grodlår & Timjan tillsammans med Louise Sevedsen.

När Grodlår och Timjan drar igång sin nya satsning Divebar 1001 är det drinkar och dryck i fokus. När köket stänger öppnar de upp för gemytligt, socialt barhäng fram till stängning. Henrik brukar stå vid kastrullerna och laga mat till krogens gäster men han har även en bakgrund som bartender med en fin barmästarutbildning i CVt. Nu vill han slå ett slag för drinkarna och barkänslan.
– Vi har öppet köket till nio och det finns ingen direkt efterfrågan på att ha det öppet längre. Då ville vi göra något annat av restaurangen från tio när de flesta matgästerna är färdiga med maten.

Restaurangen blir Divebar 1001 från klockan 22 på fredagar och lördagar.
– Konceptet Divebar är amerikanskt och avspeglar ställen som kanske inte skryter om sin framtoning men där folk träffas och trivs väldigt bra. Ofta blir det som lokalbefolkningens extra vardagsrum. Vi tog därför det namnet och siffrorna 1001 avspeglar öppettiderna tio till noll ett, säger Henrik.

Goda drinkar är något som Henrik vill erbjuda Båstadborna.
– Jag vill göra klassiska drinkar med en liten twist. Såna drinkar man kanske inte hittar på de vanliga drinklistorna. Gästen behöver inte veta exakt vilka drinkar de vill ha, det går bra att beställa utefter vilken smak man är sugen på så ska jag överraska med något gott, förklarar en självsäker Henrik.

Krogens stora utbud av vin på glas finns självklart för de som önskar ett glas fint Amarone på senkvällen men även tilltugg till de som önskar.
– Önskar man sniglar eller friterade grodlår så kommer det att finnas. Även klassiska dryckestilltugg som oliver, ostar och kanske lite falafel med hummusdip. Men fokus är på att ha trevligt och umgås.

För de som vill aktivera sig kommer det att finnas brädspel så som backgammon och schack.
– Vi vill att det ska vara ett alternativ till att sitta hemma. En del väljer att äta hemma men senare kanske vill ut och umgås med andra. Jag har massa idéer på vad vi kan göra under dessa kvällar framöver. Vi får se hur det utvecklas, säger Henrik.

Smygpremiären har redan varit men stora premiären är helgen innan påsk. Förhoppningen är att Divebar ska ha öppet på fredagar och lördagar och i sommar förhoppningsvis oftare.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON