Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2018-02-23 KL. 12:32

Grodlår och Timjans nya krögare på plats

Grodlår och Timjans nya krögare på plats

Nu har Grodlår och Timjan öppnat på nytt med nya krögare. Det är Henrik och Louise som driver Inez på Åsen som tagit över den populära bistron. Att ha en egen franskinspirerad bistro har funnits i tankarna under en tid berättar de.

Sedan i julas har de renoverat en hel del. Väggar har målats, bord har slipats, toalett renoverats, byggt om i köket med mer.
– När vi tog över tänkte vi först att det inte var så mycket att göra utan bara öppna. Sen har det dragit ut på tiden med tillstånden och vår andra verksamhet är stängd just nu så då hade vi tid över. Vi började då att fixa med några saker sen blev det mer och mer som i ville göra om, berättar Louise entusiastiskt i skitiga byggarkläder dagarna innan öppningen.

Det lilla rummet till vänster direkt efter entrén ska bli ett riktigt chambre separée som Alexander från Malmnäs Möbler kommer att inreda. Garderoben är omgjord till en liten kärleksnisch med plats för två. I köksdelen har det byggts ut med ett rum som ska fungera som kallkök och förberedelsekök.

Krogen kommer fortsätta ha en fransk-svenskinspirerad meny. Det blir inte så många rätter initialt men goda och vällagade lovar Louise.
– Vi jobbar helst med färska råvaror och nu är vi inte i den säsongen. Fler rätter kommer komma allt eftersom naturen ger skörd. Vi kommer alltid ha en veckans rätt och på söndagar tänkte vi ha något vi kallar för Söndagsklubben som blir ett koncept med en tvårätters till bra pris.

Restaurangen kommer ha öppet onsdag till söndag nu under lågsäsong och alla dagar i veckan under sommaren. Är man inte hungrig utan bara ute efter något gott att dricka så har bardelen utökats med mer plats.
– Man kan absolut komma bara för att ta ett glas vin. Vi kommer ha mycket olika viner på glas. Genom vår vinagent har vi fått tillgång till ett system där man kan genom en tunn nål få ut vin ur en flaska utan att öppna den och utan att vinet som blir kvar blir dåligt. På så sätt skulle vi kunna ha nästan alla viner på glas.

Både Henrik och Louise har jobbat med mat under en längre tid. Först med en typ av catering och för nio år sedan öppnade de caféet Inez Trädgård vid deras bostad i Krogshult. Den växte och blev en komplett restaurang som var välbesökt under somrarna. När de hade svårt att växa vidare med restaurangen på gården tog de över restaurangen vid Kungsbygget som fick namnet Inez på Åsen. Även den är en sommarrestaurang. På vintrarna har de jobbat på andra restauranger. Nu kommer de driva Grodlår och Timjan året runt och Inez på Åsen under somrarna.
– Vi kommer lägga all vår tid på restaurangen i Båstad. På Åsen har vi personal som sköter det utmärkt så där behöver vi nog bara vara för att kolla till och styra upp lite. Nu ser vi verkligen fram mot att möta gästerna och erbjuda god mat och härlig bistrokänsla till Båstadborna och andra, avslutar Louise och återgår till att göra det sista innan gästerna kan komma.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON