Klik venligst
BJÄRE 2024-03-08 KL. 16:27

Gunilla Johnson uppmärksammades av centerkvinnor

Av Peter Jakobsson

Det har blivit en tradition att Bjäre Centerkvinnor uppmärksammar en driftig kvinna på internationella kvinnodagen. Denna gång var det Gunilla Johnson som fick tårta och diplom som en överraskning dagen till ära.

Gunilla Johnson uppmärksammades av centerkvinnor
Gunilla Johnson blev glatt överraskad när centerkvinnorna uppmärksammade henne på internationella kvinnodagen. Foto: Peter Jakobson

När Centerkvinnorna knackade på dörren till Bjäre fotvård öppnade Gunilla som blev riktigt överraskad. Ebba Krumlinde tog till orda och förklarade vad som var på gång.

– Det är Internationella kvinnodagen idag och då har vi i styrelsen för Bjäre Centerkvinnor bestämt oss för att vi ska uppmärksamma dig, inledde Ebba.

Gunilla Johnson driver företaget Bjäre fotvård i Förslöv sedan 1992. Hon började bakom posten men är nu i nyrenoverade lokaler i samma byggnad som vårdcentralen.

I Centerkvinnornas motivering till att just Gunilla skulle uppmärksammas finns med hennes långa gärning inom fotvård och annan vård. Det påtalades även att det är fint att hon besöker Almgården och dess boende och där ger dem möjlighet att få sina fötters behov tillgodosedda.

Nu fick Gunilla både diplom och tårta som uppskattning.

– Oj, jag vet inte vad jag ska säga. Överraskad är jag! Jag har läst tidigare om att kvinnor blivit uppmärksammade så här men har aldrig tänkt att det skulle kunna vara jag som blev det, säger Gunilla och tackade så mycket.

Centerkvinnorna i Båstad gav Gunilla Johnson tårta och diplom för hennes insatser. Foto: Peter Jakobsson

Med sina många år med yrket och mottagning i Förslöv så är fotvård i Förslöv synonymt med Gunilla. Men det är inte bara lokala bybor som eftersöker Gunillas tjänster.

– Sommargäster på Bjäre brukar ringa i god tid och boka tider hos mig när de är på semester, förklarar Gunilla och tillägger:

– Det är inte heller bara svenskar utan jag har även tyskar och danskar som brukar komma till mig.

Tydligen så har Gunillas goda fotvård spridit sig vitt och brett efter så många år. En gärning som nu uppmärksammades lite extra. Efter den korta men överraskande uppvaktningen fick Gunilla återgå till den tålmodige patienten som väntade inne på rummet.

Centerkvinnorna summerade med att de verkligen kände som de hade hittat en värdig kvinna att uppmärksamma. Vi får se vem som får tårta och diplom nästa år.