Klik venligst
BJÄRE 2022-01-18 KL. 07:00

Gymnasieelever i Båstad får gratis busskort

Av Peter Jakobsson

Det är snart dags för niondeklassarna att välja gymnasium. Inför detta har Akademi Båstad valt att alla kommande gymnasieelever ska få busskort, oavsett var de bor.

Gymnasieelever i Båstad får gratis busskort

Snart kommer gymnasieelever på Akademi Båstad gymnasium tilldelas ett busskort oavsett hur lång eller kort resväg de har till skolan. Detta budskap sprider skolan för att locka elever.
– Vi har fått signaler på att våra elevers vardag skulle underlättas om vi förser dem med terminskort, säger Ulrika Krämer, rektor vid Akademi Båstad gymnasium.

Nu när det snart har snart blivit dags för alla kommunens niondeklassare att söka till gymnasiet skickade Akademi Båstad gymnasium ut ett vykort till alla niondeklassare i kommunen.
– Från och med i år erbjuder vi alla våra nya gymnasieelever ett terminskort oavsett hur lång eller kort resväg de har till skolan, säger Ulrika Krämer.

Kostnaden hanteras inom ramen för Akademi Båstad gymnasiums tilldelade medel.
– Vi väljer att prioritera detta då vi har fått signaler på att våra elevers vardag skulle underlättas om vi förser dem med terminskort.

Beslutet innebär att elever i alla årskurser kommer att förses med terminskort. Kortet gäller för alla resor med tåg och buss i hela Skåne, måndagar till fredagar dygnet runt.