Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2018-09-15 KL. 14:28

Han leder nu största partiet i Båstad

Han leder nu största partiet i Båstad

Johan och andra Moderater har varit flitiga med kampanjandet de senaste veckorna. De har stått på torg och mött väljarna och knackat på dörrar för att informera och locka röster. Något som kanske var delar av framgången i valet. Nu är Moderaterna största parti i Båstad igen.

Bjäre Nu träffade Moderaternas gruppledare och kommunalrådskandidaten Johan Olsson Swanstein dagen efter valet.
Är du sliten?
– Ja, det ska bli skönt att det inte är lika intensivt nu närmsta dagarna. Men det har varit väldigt kul även om det tog på krafterna, säger Johan.

Hur stor del av framgången som kampanjandet bidragit med är svårt att sia om.
– Vi bestämde tidigt att vi skulle satsa rejält på många plan. Vi har haft en otroligt effektiv kampanjorganisation och duktiga personer.

Johan tyckte liksom många andra att det var väldigt svårt att innan valet få en känsla för hur valvindarna blåste.
– Jag är väldigt lättad över hur resultatet blev. Vårt mål var att komma upp i den nivån så vi kan ta ansvar, och det kan vi nu, säger en nöjd Johan. Vi är också glada att vi är största parti i de valkretsar som vi vart störst i förr och även i de andra kretsarna där vi tidigare tappat gick vi framåt. Nu ska vi göra lite analyser av valresultatet och se hur makten ligger i de olika frågorna där parterna tycker olika eller lika och från det försöka jobba framåt.

Vem som väljs till Kommunstyrelsens ordförande bestäms senare men det har hittills varit en från största partiet och troligtvis fortsätter det så.

Är du taggad för att axla rollen som kommunalråd på heltid?
– Ja, absolut! Men ett sånt här valresultat är jag sugen på att göra något bra av det.

Moderaterna kommer med nya valresultatet i ryggen att få genom mycket av sin politik med stöd av de andra.
– Vi är en liten kommun och vi ska inte behöva bråka inom politiken. Vi ska förhoppningsvis skapa breda överenskommelser och driva politiken framåt. Sen hoppas vi på att det blir stabilitet i Båstad under en lång tid framöver.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON