BJÄRE 2022-11-11 KL. 14:30

Händer på Bjäre helgen 11–13 november

Av Peter Jakobsson

Händer på Bjäre helgen 11–13 november

Sverigepremiär för årets största danska biosuccé – Rose
Hösten 1997 rullar en turistbuss ut från Ålborg med Paris som destination. Ombord finns Inger, systern Ellen och svågern Vagn. Knappt har de nått motorvägen förrän Inger högljutt ger sig till känna inför de övriga turisterna. Eller mer exakt… hon och ”Rose”, Ingers andra personlighet. Synnerligen upplysta om Ingers kamp mot psykisk ohälsa reagerar vissa i gruppen med sympati och omtanke, andra med avsmak och oro. Oavsett vad dras hela gruppen in i Ingers öden och missöden, vilket får sin kulmen i Paris. Här visar det sig att Inger har en dold agenda med resan – vars facit kan vara förklaringen till att hon blivit den hon är.
Ett gripande, varmt och roligt drama med verklighetsgrund som är årets största biosuccé i Danmark.
Sverigepremiär på Scala Biografen fredag 11 november 16.30. Visas även söndag 13:e kl 19.00 och i veckan efter.

Höstloppis på pensionatet
På Pensionat Neptuns loppis fylls husets alla rum med olika försäljare som rensat ut hemma och säljer allt ifrån barnkläder till inredning. I matsalen kan man köpa hembakt fika för de som önskar. Fynda och fika i en härlig miljö med god stämning.
Lördag 12 november klockan 12.00 – 15.00.

Vinprovning – Tema Italien
Denna gång fokuseras på stövellandets läckerheter. Vi tar oss igenom 7 utvalda viner från några av de kändaste regionerna i Italien. Italien är ett fantastiskt vinland och kombinationen med rätt mat blir sällan fel. Druvor att prova : Lambrusco, Verdiccio, Montepulciano, Sangiovese, Aglianico, Carricante mfl. Regioner : Toscana, Abruzzo, Sicilien, Emilia-Romagna, Veneto. Provningsledare Viktor Troedsson
Strandhotellet i Mellbystrand. Lördag 12 November 14:00. Pris: 565:-

Fem kvinnor, fem viljor, en tanke
Detta är berättelsen om tiden och människorna kring Sveriges första kvinnliga medborgarskola Fogelstad. Kvinnorna i ledningen var sinsemellan helt olika, men de hade ett gemensamt mål: att kvinnor ur alla samhällsklasser skulle få möjlighet att utbilda sig.
Anna-Lena Hemström gestaltar, sjunger och berättar med humor om människorna och tiden på Fogelstad. Förslövs Bygdegård, lördag 12 november kl 19, entré medlem 180:-, övriga 220:-. Arrangör: Båstads Riksteaterförening

Konsert – Svenska visor och country
Melissa Horn är en av Sveriges största och mest uppskattade artister. Hon har med sina målande texter om olycklig kärlek berört en stor publik med sin musik under drygt ett decennium. Debutalbumet ”Långa nätter” (2008) och hennes nästkommande fem album har alla sålt guld respektive platina, tagit sig in högt upp på topplistorna i både Sverige och Norge, samt har belönats med flertal Grammisnomineringar. Hennes bejublade sommarturné förlängdes med 31 spelningar på hösten och denna är närmast Bjäre.
Halmstads Teater, Lördag12 november klockan 19:30. Åldersgräns: 13+
Biljetter via Ticketmaster.

Bowie – Moonage Daydream – Repris på begäran
En uppslukande filmupplevelse och en audiovisuell rymdodyssé som inte bara belyser David Bowies gåtfulla arv utan också tjänar som en guide till att leva ett tillfredsställande och meningsfullt liv på 2000-talet. Repris på begäran.
Scala Biografen, Söndag 13 november klockan 11:00.

Informationsträff CISV
Presentation och informationsträff om CISV och 2023 års internationella program. CISV Båstad-Bjäre skickar under 2023 ett antal delegationer på internationella program. På denna informationsträff kommer vi att ge alla nyfikna mer information om vår verksamhet och dela med oss av upplevelser från tidigare läger. Vi berättar också hur ansökningsförfarandet går till. Söndag 13 november klockan 15.00 – 16.30 på Musteriet i Båstad.

Bjärederby – Innebandy
Båstad Gifs innebandyherrar tar emot Hjärnarps IBK i idrottshallen vid Strandängsskolan.
En tredjedel in i säsongen toppar Hjärnarp IBK serien och Båstad GIF ligger på en femte plats. Ska tabellen ritas om efter helgens match?
Strandängsskolan, söndag 13 november klockan 16.00. Kiosk med kaffe, bulle, korv och kalla drycker

Föreläsning – Vattenhål i öknen
Föreläsning med Ingmar Skogar. Namibia är det torra landet nordväst om Sydafrika. Namiböknen är världens äldsta öken med enorma sanddyner som lyser i ockrafärger. Ett vitt moln avslöjar att ökenelefanterna är på väg till vattenhålet. Hit har även springbock och oryxantiloper samlats. I det torra gräset ligger flera utslagna lejon.
Västra Karups församlingshem, söndag 13 november kl 18.30, entré 40:-, terminskort 120:-. Arrangör: Torekovs Föreläsningsförening

Sista chansen på bio – Bränn alla mina brev
”Bränn alla mina brev” är ett passionerat drama baserat på verkliga händelser där en kärleksaffär leder till oanade konsekvenser. Den centrala karaktären är Karin Stolpe som bär hela historien och dess vingslag på sina axlar. Filmen skildrar hennes komplexa relation till maken Sven Stolpe och passionerade kärleksaffär med Olof Lagercrantz som inleds under 1930-talet och hur de val hon gör påverkar kommande generationer.
Scala Biografen söndag 13 november, klockan 13:40.

Fars dag
På söndag 13 november är det Fars dag. Köp något fint eller bjud far på något gott. Bjäres butiker, caféer och restauranger har mycket fint och gott att erbjuda.

Ät gott hemma
Inför varje helg finns mängder med erbjudanden från de lokala livsmedelshandlarna i tidningen Bjäre NU. Bläddra genom tidningen och se om du finner något gott erbjudande som kan förgylla helgen.

Ät gott ute
Lunch, brunch, fika, middag, fest. Flera hotell, restauranger och caféer på Bjäre serverar mat, dryck och fika året runt till de som önskar njuta en stund. Se aktuella erbjudanden i Bjäre NU på annonssidorna.

Har du tips på saker som händer på Bjäre?
Maila till peter@bjarenu.se