BJÄRE 2022-11-25 KL. 12:30

Händer på Bjäre helgen 25–27 november

Av Peter Jakobsson

Bjäre NU tipsar om några saker som går att ta sig för under helgen som kommer.
Julmarknader dominerar helgen men det finns även lite film och musik.

Händer på Bjäre helgen 25–27 november

Filmpremiär: Emily
Emily Brontë är en av tidernas mest kända och hemlighetsfulla författare. Kvinnan bakom klassikern Svindlande höjder blir bara trettio år gammal, men hinner göra ett starkt intryck i en tid då hon och hennes medsystrar förväntas vara lydigt lågmälda. Emily kan verka tillbakadragen, men under ytan finns en frihetslängtan som inte går att hindra, speciellt när hon förälskar sig i pastorsadjunkten William och utforskar denna högst förbjudna fysiska passion. Såväl Emilys syskon som andra i hennes omgivning skräms av den okuvliga personlighet hon visar upp; själv är hon livrädd för att fortsatt vara fången i en falsk kvinnoroll.
Sverigepremiär på Scala Biografen fredag 25 nov kl 17.00. Spelas även 26:e och 27:e.

Gammaldags julskyltning i Båstad
På lördagen i första-adventshelgen är det traditionell julskyltning i butikerna längs Köpmansgatan i centrala Båstad. Även andra butiker om området kommer bjuda på julmys. Delta i tipspromenad med fina priser.
Lördag 26 november kl 11-17.

Jul på Gamlegården
På innergården bjuds det på härlig julstämning med utvalda leverantörer. Julgranständning kl 16.00 till ljuv musik.
Lördag 26 november kl 10-17.

Julmingel hos StigBertil
Mäklaren bjuder på glögg och har sina gissa-tävlingar och andra godsaker.
Lördag 26 nov kl 11-17

Julmys på Lyckantorget
ICA Supermarket med vänner bjuder in till julmys på Lyckantorget. Det bjuds på glögg, pepparkakor och andra smakprover. Det säljs korv, must och andra godsaker samt kransar och lotter.
Lördag 26 november kl 11-16.

Ponnyridning
Ridersport i Östra Karup bjuder på ponnyridning för de små. Bra erbjudanden i butiken.
Lördag 26 nov kl 13–15. Gratis.

Julmarknad på Bokhandlaregården
Traditionellt bjuder Föreningen Gamla Båstad in till julmarknad. Det bjuds på gröt som vanligt i Brygghuset bakom bokhandeln. Premiär för föreningens almanacka som förhoppningsvis kommer från trycket i tid. Jultombola med juliga priser och en hemvävd trasmatta som toppris.
Lördag 26 november kl 12-17.

Julmarknad hos Ernst i Östra Karup
På Ernst Interiörs julmarknad medverkar fler än 30 lokala utställare och foodtrucks. Det bjuds på en tur i häst och vagn, jättekaniner med kaninungar, höns och grannen Håkon lånar ut sin julröda traktor till alla besökares julhälsning med fotograf på plats. Det kommer grillas, kokas och gräddas olika godsaker över öppen eld och i gryta.
Lördag 26 november kl 11-17.

Vinterglöd på Tennisstadion
Välkommen till Båstad Tennisstadion och Centercourten för en stämningsfull stund i julens tecken. Ta med familj och vänner och upplev en vinterglödande eldshow i skymningsljus.
Lördag 26 november kl 17.30–18.15. Insläpp från 17.00. Fri entré.

Öppet hus på Brandstationen
Titta in i räddningstjänstens fordon och i brandstationen. Barnen kan få åka med en tur i stora brandbilen. Vuxna kan få prova släcka brand med brandfilt.
Lördag 26 november kl 11-17.

Julmarknad i Östra Karups Bygdegård
Julcafé, hantverkslotteri, keramik, virkat, stickat, sytt, smycken, ljus, fårskinn, barnböcker och julgodis. I caféet serveras bland annat bygdegårdens stenugnsbakade bröd med julskinka, picklad rödkål och varm grönkål.
26 nov kl 10-17 & 27 nov kl 10-16. Fri entré.

Konsert med Hallavara Stompers
Nu är det dags igen för den traditionella konserten. Jazzbandet från Bjäre spelar svängig New Orleansmusik blandat med andra fina låtar.
Hovs kyrka, lördag 26 november kl 18. Gratis entré.

Filmpremiär: Disney- En annorlunda värld
Den legendariska familjen Clade tillhör en släkt av upptäckare. Tillsammans med sitt team ger de sig av på en resa bortom tid och rum till en plats fylld med oändliga mysterier. Men deras olikheter hotar det senaste och allra viktigaste uppdraget: de måste rädda sin värld.
Åldersgräns 7 år, barntillåten i vuxet sällskap.
Scala Biografen lördag 26 november kl 15.00 & söndag 27 november kl 15.00.

Adventskonsert
Vokalkvintetten Encanto sjunger en adventskonsert fylld med stämningsfulla och glimrande advents- och julsånger.
Förslövs kyrka, söndag 27 november kl 14. Gratis entré.

Förslövs julmarknad
Efter adventskonserten i Förslövs kyrka blir det aktiviteter i och runt bygdegården. Heberleins firar 90 år, det blir tipsrunda, Klorofyllbutiken håller öppet, Bjärehallen har julmys och bjuder på ris á la malta och kaffe.
På Ellis uteservering bjuder bygdeföreningen på glögg och pepparkakor, Ellis bjuder på grönkålssoppa, det kommer säljas ljus, julkort, trasmattor, raggsockor, hemstickat och julgranar.
Söndag 27 november från kl. 15.

Julmarknad på Continental Båstad
Ett antal utställare kommer till Continental på marknaden. Bland annat Lindegrens, Bjäre Choklad, The Mixed up Project, Artifackts och Elins blommor. Bistron är öppen som vanligt.
Söndag 27 november kl 11-16.

Bereden väg för herran
Båstads kyrkokör sjunger in den stämningsfulla och förväntansfulla adventstiden. Roger Carlson och Ulf Ekdahl bidrar med trumpetspel.
Mariakyrkan i Båstad, söndag 27 november kl 11. Gratis entré.

Julmarknad på Vistorpsgården i Förslöv
Genuin marknad i fin gårdsmiljö. Många härliga knallar med försäljning av gårdens produkter, skinn och hantverk, Peters trähantverk, saffransvåfflor, bivax och honungsprodukter, ljusstakar av fällehorn med mera. Det blir ponnyridning och tomten gästar med Bruse.
Söndag 27 november kl 12-17.

Ät gott hemma
Inför varje helg finns mängder med erbjudanden från de lokala livsmedelshandlarna i tidningen Bjäre NU. Bläddra genom tidningen och se om du finner något gott erbjudande som kan förgylla helgen.

Ät gott ute
Lunch, brunch, fika, middag, fest. Flera hotell, restauranger och caféer på Bjäre serverar mat, dryck och fika året runt till de som önskar njuta en stund. Se aktuella erbjudanden i Bjäre NU på annonssidorna.


Har du tips på saker som händer på Bjäre?
Maila till peter@bjarenu.se