BJÄRE 2022-11-04 KL. 14:00

Händer på Bjäre helgen 4–6 november

Av Peter Jakobsson

Bjäre NU tipsar om några saker som går att ta sig för under helgen som kommer.

Händer på Bjäre helgen 4–6 november

161 kilometer himmel, hav & helvete
Ultralöpningstävlingen Kullamannen går av stapeln i helgen. Arrangören beskriver det själv som 161 kilometer himmel, hav och helvete. För de deltagande är det så klart en otrolig utmaning att springa så långt men fina vyer kommer de bjudas på under loppets gång från Båstad till Mölle. Förra året var det runt 500 löpare som gav sig ut på den långa sträckan varav nästan 330 lyckades ta sig i mål inom den utsatta maxtiden på 32 timmar. Heja på vid starten eller längs banan utmed Bjäres kust. Starten går i Båstad nedanför Hotell Skansen klockan 18.00 på fredag 4 november. Målgång i Mölle.

Filmpremiär – Lyle, Lyle, Crocodile
När familjen Primm flyttar till New York kämpar den unge sonen med att anpassa sig till sin nya skola och sina nya vänner. När han upptäcker Lyle, en sjungande krokodil som älskar kaviar, att bada och bra musik, boendes på familjens vind förändras allt och de blir bästa vänner. När deras vänskap hotas av den elake grannen mr Grumps måste familjen samarbeta med Lyles karismatiske ägare Hector P. Valenti för att visa för världen att en familj kan se ut på många sätt och att det inte är något fel med en stor, sjungande krokodil med en ännu större personlighet. Baserad på den bästsäljande bokserien av Bernard Waber kommer live-action-filmen om den älskade karaktären ”Lyle, Lyle, Crocodile”.
Sverigepremiär i helgen. Visas fredag, lördag och söndag på Scala Biografen kl 15.00.

Konståkning – Lergökshoppet
Se konståkning i toppklass i Catena Arena. 5-6 november arrangerar Rögle Konståkning tävlingen Lergökshoppet. Kom och stötta Rögles åkare till nya framgångar på isen!
Lördag 5/11 kl 9-19 och söndag 6/11 kl 9-17. Fri entré!

Barnteater – Nya skor
Charlies högsta önskan är ett par nya skor, så när brevet från mormor kommer, blir han överlycklig! På sin födelsedag ska Charlie få precis vilka skor han vill! Mormor tipsar om en viss skoaffär, där det arbetar en mycket speciell skomakare. Där kommer han att få hjälp att hitta precis det han önskar sig. Men vem är denna skomakare egentligen? Och vad är det som mormor inte berättar? En rolig och spännande föreställning med musik, komik och magi.
Jarl Kullescenen, Ängelholm. lördag 5 november klockan 16.00.

Opera på bio: ”La Traviata”
Verdi har med ”La Traviata” skapat en av världens vackraste operor. Ta fram näsdukarna
och njut av detta vackra kärleksdrama. Direktsänd opera från The Metropolitan. Scala
Biografen, lördag 5 november kl 18, entré 320:-. Arrangör: Scala Biografen

Tänd ett ljus för de döda
I helgen är det alla helgons dag och många hedrar sina bortgångna vänner och familj genom att tända gravljus vid kyrkogårdar. En tradition som funnits i Sverige sedan slutet av 1800-talet.

Föreläsning – Musik och hjärnan
Under kvällen föreläser Geir Olve Skeie om sin forskning, om vad musik gör med hjärnan,
om ”musikerns hjärna” och om hur man kan använda musikens förmåga att förändra
hjärnan till nytta för patienter med olika neurologiska tillstånd. Det blir musik av
César Franck. Ravinen, söndag 6 november kl 16-17.30, entré 245:-.

Hedra Gustav Adolf
På söndag 6 noveber är det Gustav Adolfsdagen, en temadag till minne av Gustav II Adolfs dödsdag 1632. Gustav II Adolf stupade i slaget vid Lützen, vilket inträffade den 6 november enligt den julianska kalendern. En tradition som vuxit fram på denna dagen är att äta en Gustav Adolfbakelse. Finns nog i butik eller café till helgen.

Teater – SPÖK-historier
”SPÖK-historier” består av ett antal lagom skrämmande historier, skrönor och kåserier. Några av berättelserna lockar till skratt, andra till skräck och somliga till eftertanke. Här finns bl. a. historien om den modiga flickan som inte räds ondskans makter och skrönan om när Vår Herre, utklädd till tomte, rycker in för att rädda en hederlig människa. Här finns en mörk folksaga om ond bråd död och en mycket personlig och privat liten episod, samt ett par lustiga anekdoter.
Revyteatern i Ängelholm, söndag 6 november klockan 16.00.

Ät gott hemma
Inför varje helg finns mängder med erbjudanden från de lokala livsmedelshandlarna i tidningen Bjäre NU. Bläddra genom tidningen och se om du finner något gott erbjudande som kan förgylla helgen.

Ät gott ute
Lunch, brunch, fika, middag, fest. Flera hotell, restauranger och caféer på Bjäre serverar mat, dryck och fika året runt till de som önskar njuta en stund. Se aktuella erbjudanden i Bjäre NU på annonssidorna.


Har du tips på saker som händer på Bjäre?
Maila till peter@bjarenu.se