Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2021-11-05 KL. 17:10

Heberlein släpper egenskriven musik

Av Peter Jakobsson och Kim Garrido

I somras släppte Johanna Heberlein sin första singel vilken var skapad tillsammans med producenten JHL. Nu släpps den första låten där hon själv skrivit all text och musik. I ”On my own” delar artisten Heberlein med sig av personliga känslor.

Heberlein släpper egenskriven musik

Det händer mycket i Johannas liv just nu. Studier på KTH varvas med en seriös satsning på musik som kräver mycket tid. Musiken har alltid varit en del av Johannas liv och något hon innerst inne hela tiden känt att hon ska syssla med. Idogt arbete och många timmar i studion har nu resulterat i första singeln där hon skrivit både text och musik helt själv.

Vad handlar ”On my own” om?
– Låten handlar om självrespekt. Oavsett hur mycket man vill vara med en person, om respekten inte finns där, från den andra sidan, då är det bättre att vara själv och ha den självkärleken, förklarar Johanna.

Är det du sjunger om självupplevt?
– Alla texter och all musik jag gör kommer från mitt inre vilket gör att mina låtar blir väldigt personliga. Det är det jag vill dela med mig av och det är där man kan nå andra människor som kanske är med om liknande och vi kan dela det tillsammans.
Låten skiljer sig en hel del från den förra singeln.
– Den förra var en collaboration som gick åt samarbetspartnerns genre men med Heberleins ord. Denna gång är det min musik och min text. ”Det är det här som är Heberlein”.

Vad är du i för genre?
– Huvudkategorin är pop. Min A&R beskriver den senaste låten som indie-pop men jag tror själv att mina framtida låtar kommer att hamna under andra pop-kategorier.

Singeln ”On my own” släpptes på Spotify den 5 november. Nu ska Johanna och skivbolaget göra vad de kan för att få singeln att bli spelad på radio och i folks spellistor.
– Skivbolaget pitchar till de större radio-kanalerna, spellistor och Spotify medan jag tar tag i det lokala. Även om jag är i Stockholm och gör allt där så är det viktigt för mig att vara närvarande här nere.

Lyssna på singeln här: On my own på Spotify

Som artist är det väl viktigt att synas på sociala medier. Hur tar du dig an den uppgiften?
– Det är folk på skivbolaget som är på mig att jag måste lägga ut content och synas. Så länge man gör sitt eget och inte försöker härma någon och står för det man lägger ut så brukar folk tycka att det är roligt också.
– Men min musik är det viktiga och där jag vill att folk hittar en samhörighet med mig. De personerna kommer jag inte kunna nå ut till om inte jag syns.

Är det fler låtar på gång?
– Det kommer en till collaboration. Sen kommer det även mer eget som artisten Heberlein. Några fler släpps redan i år.
Vilka känslor delar du med dig av i kommande musik?
– Där är glädje i några av dem men smärta också, det är så det är i livet. Allt är inte bara en äng på rosor utan det finns smärta också vilket gör att man kan uppskatta det fina. Men det blir en mix skulle jag säga.

Resan fram till att släppa egenskriven musik har varit guppig för Johanna medan andra artister slår genom över en natt.
– Jag försöker inte jämföra mig med någon för jag vet att det jag gör är bra. Det finns känslor och det finns själ i det och jag är övertygad om att det kommer andra känna också. Om det är hela världen vet jag inte, men om det kan bli någon här och var som känner med mig, då är jag nöjd. Jag är bara glad att jag får hålla på med det här, jag älskar det.


Om Heberlein
Namn: Johanna Heberlein
Från: Bjäre
Bor: Stockholm
Yrke: Artist

Vad lyssnar du helst på?
Filmmusik.

Vad gör du på en ledig dag?
Bokar in saker jag mår bra av. Promenad, lunch med kompis, få en massage, läsa en bok.

Hur ser din tillvaro ut om fem år?
Är färdigutbildad. Håller på med musik på ett professionellt plan. Äger en egen lägenhet någonstans i världen.