Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2021-04-15 KL. 08:00

Hypnoterapeut kommer till Båstad

Av Joakim Ormsmarck

Vid tre tillfällen under våren kommer hypnoterapeut Dan Ahtola till Båstad för att hjälpa nya klienter med allt från stresshantering till självkänsla. Genom hypnos hjälper han människor att omvandla det som tidigare känts som blockeringar och kunna gå vidare starkare och lugnare.

Hypnoterapeut kommer till Båstad
Dan Ahtola är förväntansfull inför dagarna på Hotel Riviera Strand.

Dan Ahtola är hypnoterapeut från Simrishamn. Sedan 2014 har han jobbat med att förändra människors mentala blockeringar och stärkt andra i deras personliga utveckling. Mest känd är han förmodligen från TV4:s Talang där han 2019 hypnotiserade programledaren Pär Lernström och gick till final i tävlingen.
– Som hypnotisör arbetar jag med det undermedvetna sinnet där känslor, fantasi, minnen och inlärda automatiska beteenden finns. Målet är att ge dig som klient full kontroll över delar av dig som inte längre behöver vara ur din kontroll. Hypnos är ett aktivt tillstånd där vi tillsammans går på djupet för att omvandla det som tidigare känts som blockeringar och kunna gå vidare starkare och lugnare, berättar Dan.

Främst arbetar han med stresshantering, självförtroende och självkänsla. Han har jobbat med allt från skådespelare, politiker och framgångsrika företagare till idrottsmän och ledare. Det viktiga är inte exakt vilket problem du har utan vad ni kan göra tillsammans för att nå ditt resultat. Dan använder ett flertal olika tekniker för att transformera gamla inre sanningar, bland annat sin egen metod TranceMorf.
Under pandemin har Dan till stor del ställt om sin verksamhet till online men nu gör han ett undantag när han vid tre tillfällen, 28/4, 12/5 och 19/5, kommer till Båstad och Hotel Riviera Strand för att ta emot nya klienter. Satsningen är ett samarbete med Made in Båstad och familjen Ormsmarck som känner Dan sedan ett antal år tillbaka.
– För min del skulle jag våga påstå att mitt liv förändrades efter att jag haft min första session hos Dan i Simrishamn, berättar Joakim S Ormsmarck. Saker som legat och blockerat i mitt undermedvetna, som jag inte ens visste fanns där, försvann och jag kunde fullt ut vara den jag vill vara. Inser hur klyschigt det låter och det är svårt att förklara, det bara gör sådan otrolig skillnad.

Totalt kommer Dan att kunna ta emot sex klienter per tillfälle under april och maj. Av dessa kommer några tillfällen att låsas till barn och ungdomar som behöver hjälp men som kanske inte har de ekonomiska förutsättningarna.
– En behandling kostar 1400 kronor vilket är otroligt väl investerade pengar. Men vi är fullt medvetna om att alla familjer inte har en möjlighet att betala detta men vi vet vilken skillnad det kan göra i deras liv. Därför kommer vi att stötta några familjer ekonomiskt. Vilka personer det är som får denna hjälp vet bara Dan. Det är han som har kontakten. För oss är det viktigast att hjälpen når fram, avslutar Joakim.

För den som vill läsa mer om Dan finns det mycket att läsa på ahtolavision.com. Frågor och bokning görs via info@ahtolavision.com

Text: Jenica Paulsson