Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2017-10-17 KL. 14:03

ICA Gamlegården stängs kommande vecka

ICA Gamlegården stängs kommande vecka

Efter att under mer än ett halvt sekel ha servat Båstadborna stänger nu ICA Gamlegården dörren för gott och det blir ett hastigt avsked, inom en vecka räknar Mikael Fridolf med att ha sålt ut varorna och stängt livsmedelsförsäljningen. Postverksamheten kommer dock att fortsätta under en period innan den flyttar ner till ICA Supermarket vid Lyckantorget.

Det har gått snabbt den senaste tiden och för några dagar sedan blev det officiellt att en av byns två ICA-butiker nu stänger igen. Mikael Fridolf förklarar att beslutet kommer från ICA centralt efter att Mikael och Madeleine Klang bestämt sig för att ta över butiken i Förslöv.
– När vi bestämde oss för detta var det upp till ICA om de ville söka efter en ny handlare till Gamlegården eller om butiken skulle läggas ner och de valde att stänga. Vi tar över butiken i Förslöv 1 november så nu ska allt här säljas ut så att butiken töms.

ICA menar att minskad omsättning tillsammans med ökad konkurrens och ett behov av investering i form av nya kylar är några av anledningarna till beslutet att lägga ner butiken. Det faktum att butiken har postutlämning innebär dock att denna del hålls öppen undre hela oktober så att kollegorna på ICA Supermarket hinner förbereda att ta över denna verksamhet.
– Vi kände att vi vill ha en butik med jämnare säsong, säger Mikael. Vi har haft väldigt intensiv sommarsäsong vilket inte har fungerat så bra i livspusslet, med Förslöv får vi dels en större butik och dels en butik där hela året är väldigt jämnt.Mikael Fridolf blir nya ICA-handlaren i Förslöv

Bjäre NU kunde i början av juni berätta om fastighetsägaren Backahills planer för fastigheten där Gamlegården ligger. Totalt innefattar projektet 26 bostäder, drygt 1500 m2 verksamhetslokaler, ett parkeringsgarage samt en innergård med möjlighet till såväl café som saluhall. Dag Thulin, som ansvarar för marknad och projektutveckling inom Backahill kunde då berätta att de gärna såg att ICA stannade kvar även i fortsättningen samt att planer för en saluhall fanns med i skisserna.
– På innergården, som man når via en arkad från Köpmansgatan, har vi skissat för en verksamhet i mitten av den öppna ytan. Här skulle en saluhall med försäljning av lokala grönsaker, frukt och liknande kunna passa väldigt bra, men som sagt så är projektet bara i ett väldigt tidigt stadie idag så exakt vilka verksamheter och hyresgäster vi kommer att ha är alldeles för tidigt att säga.

Kommande vecka påbörjas utförsäljningen och ett kapitel i Båstads historia närmar sig sitt slut, samtidigt som Mikael och Madeleine påbörjar ett nytt i Förslöv.
- Vi hoppas såklart att våra kunder, som har möjlighet, följer med oss till Förslöv, avslutar Mikael. För oss är det viktigt att poängtera att vi verkligen uppskattat tiden i Båstad och ingen personal kommer att behöva sluta utan en följer med oss till Förslöv och en har fått en ny tjänst på ICA Supermarket.

TEXT: Joakim Ormsmarck

Läs artikeln om planerna för Gamlegården:
Backahill storsatsar i centrala Båstad