Klik venligst
BJÄRE 2024-06-28 KL. 09:45

Inga väskor tillåtna till tennisen

Av Peter Jakobsson

På större evenemang i Sverige råder väskförbud. Så är det på festivaler, vissa konserter och sportevenemang som drar stor publik. Nu blir det så även för Nordea Open, inga väskor är tillåtna in på området.

Inga väskor tillåtna till tennisen
Inga väskor får tas med in till Nordea Open i sommar.

Det betyder att man in på evenemangsområdet bara får ta med sig det man kan ha i fickorna eller bära i handen, typ en extra tröja eller vattenflaska.

– Vi var tvungna att följa reglerna om väskförbud då polisen bestämde att det skulle vara så, säger Viktor Hägerström, Project Manager på Arena Båstad som driver Nordea Open.

Det finns två typer av väskförbud, ett där vissa väskor är tillåtna och ett där inga väskor alls är tillåtna. För Nordea Open gäller det hårdare förbudet mot alla väskor.

– Vi kan inte ha en regel där vissa små väskor är tillåtna för då måste vi ha personal som kan gå genom och kontrollera alla väskor och det skulle inte fungera bedömer vi, förklarar Viktor.

Bakgrunden till regler om väskförbud är att det ska göra evenemang säkrare.

– Säkerheten är jätteviktig för oss och självklart vill vi ha ett säkert evenemang. Regler om väskförbud på vissa evenemang har funnits ett tag och vi får hoppas att folk förstår och börjar vänja sig med det, kommenterar Viktor.

Det enda undantaget från regeln är väskor för medicinska behov. I dem får dock inget annat än de medicinska behoven förvaras och recept eller intyg kan krävas.

Det finns inga garderober eller förvaringsboxar utanför arenaområdet som går att använda för publiken.

– Vi fick reda på väskförbudet ganska sent men visst har tankarna har slagit oss om det skulle gå att få till en garderob. Skulle det bli tal om tusentals väskor är det inte lätt ändå. Men det finns ingen garderob i år. Kommande år får vi se om vi har en lösning för var man kan göra av sin väska, vi får se, säger Viktor.

Inne i gallerian under landläktaren finns flera företag som säljer saker. Köper man något där får man ta med det i en påse.

– Man får då ha påsen inne på området men om man lämnar området får man inte ta med den in igen, förklarar Viktor.

I år gäller även att paraplyer inte är tillåtna.

Nordea Open spelas 8 – 21 juli och börjar med damerna för att andra veckan spelas av herrarna.