BJÄRE 2022-08-05 KL. 16:18

Ingen semester för Båstad Bjäre Konstförening

Av Erik Persson

På tur står konstnärerna Ulf Ekberg och Yvonne Eklöf, med start den 6 augusti, där man kommer att kunna uppleva Ulfs olika skulpturer av djur, tillsammans med Yvonnes färgglada målningar – som båda delar mycket inspiration ifrån djurriket och naturen.

– Det känns väldigt roligt att kunna kombinera de olika konstformerna och dela konstgalleriet tillsammans. Jag tycker att det ofta leder till fler spännande samtal bland besökarna, säger Yvonne Eklöf inför den kommande utställningen.

Ingen semester för Båstad Bjäre Konstförening
På bild, konstnärerna Yvonne Eklöf och Ulf Ekberg inför kommande utställning. Foto: Erik Persson

Alla årstider på Bjäre har sin charm, men den mest välbesökta är utan tvekan sommaren – något Båstad Bjäre Konstförening varit medvetna om inför sommaren och höstens utställningar.

– Vi har faktiskt tidigarelagt årets höstprogram, för att kunna ta vara på besöksnäringen som uppstår under sommaren – samt att det dessutom passade konstnärernas upptagna kalendrar bättre, säger konstföreningens ordförande Gunilla Lundberg.

– Men logistiken är förstås en detalj. Framförallt har våra konstexperter, Christian och Pia, gjort ett lysande jobb med att hitta de olika konstnärernas stilar och hur det kommer att komplettera varandra under utställningen, fortsätter Gunilla Lundberg.

Ulf Ekberg, som är bosatt i Vejbystrand, berättar mer om inspirationen och valet bakom skulpturerna inför utställningen.

– Mycket av min inspiration för de porträtterade djuren har uppstått utanför mitt fönster i min ateljé, där djurlivet ofta kan komma väldigt nära inpå. Sen gör jag även andra skulpturer, men mina skulpturer av djur kändes mest i harmoni med årstiden och Yvonnes tavlor, berättar Ulf Ekberg.

Kunskapscentrumet Agardh, vid Lyckantorget i centrala Båstad, har fortsatt att göra det lättillgängligt för fler nyfikna att besöka konstföreningens utställningar.

– Vi vill tro att den centrala platsen har gjort det enklare och öppnare för nya målgrupper att uppleva härlig konst, vilket vi märkt av i sommar. Det glädjer oss att se!, avslutar ordförande Lundberg.

Nu inleds konstföreningens sensommar-/höstprogram, med start av vernissage 11.00 den 6 augusti, i kunskapscentrumet Agardh i Båstad.

Utställningen pågår fram till den 31 augusti.