Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-05-16 KL. 11:24

Ingen tennisfest i sommar – flyttas fram till 2021

Ingen tennisfest i sommar – flyttas fram till 2021

Den 15 maj meddelade ATP och WTA Touren att alla sommarens grustävlingar mellan den 13 juli till den 31 juli ställs in till följd av covid-19. Arena Båstad har inväntat direktiv från den svenska folkhälsomyndigheten samt ifrån ATP- & WTA touren om det skulle varit möjligt att genomföra Nordea Open i sommar.

Tävlingarna har ett internationellt startfält som bygger på att spelare från hela världen ska kunna resa riskfritt och med det rådande läget tillsammans med restriktioner och krav om större folksamlingar i Sverige så omöjliggör detta ett genomförande av Nordea Open.
– Självklart ett mycket tråkigt besked för tennisen och för alla med hjärta och engagemang i Båstad. Men vi jobbar oavbrutet med att bygga destinationen Båstad/Bjäre och är övertygade att vi i framtiden ska locka nya och gamla besökare till våra event och platser här på vår fina halvö, meddelar Anders Nelson, VD Båstadtennis & Hotell AB.Tournament director Christer Hult från 2018 års Swedish Open som spelades i hetta.

Beslutet överraskade inte arrangören nämnvärt med tanke på hur viruset begränsningar tillställningar.
– Detta var ett väntat beslut med tanke på hur utvecklingen ser ut. Detta är naturligtvis oerhört tråkigt för alla tennisintresserade, funktionärer, partners och näringsidkare i Båstad men i en sådan här extremt svår situation där hela världen drabbas känns det som ett självklart beslut. Vi har stor respekt för den pågående pandemin och då är säkerheten för våra gäster, personal och spelare av högsta prioritet, säger Christer Hult, Tournament Director för Nordea Open.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON