Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2021-3-27 KL. 09:20

Inställd runda återkommer igen

Inställd runda återkommer igen

Förra året ställdes konstrundan i nordvästra Skåne in på grund av pandemin. Nu blir den av och det är nästa 90 konstnärer som öppnar upp sina ateljéer och verkstäder över och efter påsk. 18 av dem finns på Bjäre.

Den 2–11 april blir det konstrunda i Nordvästra Skåne. Det blir dock med restriktioner som samhället i övrigt.
– Det blir som myndigheterna rekommenderar att det ska vara, det vill säga att det skall finnas 10 kvadratmeter per besökare. Sen ska det finnas handsprit och munskydd och sånt. Alla konstnärer får själva hålla koll på hur många de släpper in, förklarar Tomas Montelius som är projektledare för konstrundan.

103 medlemmar hade anmält sig att vilja vara med men av olika anledningar har 17 stycken lämnat återbud.
– Lite tråkigt att en del har hoppat av men en del hade räknat med att de skulle vara vaccinerade till påsk men så verkar det inte bli. Sen är det vissa som har så små lokaler att det inte är meningsfullt att öppna.

Samlingsutställningen i Landskrona konsthall är dock inställd även i år.
– Det är tråkigt men det går inte att få ekonomi i den utställningen om vi inte kan få fler besökare än vad restriktionerna stipulerar. Vi får hoppas att det går att ha den nästa år istället.

Totalt är det 86 konstnärer som är med varav 18 på Bjäre.
– Vi hoppas på fint väder och nöjda personer som åker runt till ateljéerna. Huvudsaken är att det blir en runda så vi kan hålla traditionen vid liv, avslutar Tomas.

TEXT: PETER JAKOBSSON