Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2021-2-14 KL. 12:56

Johanna Larsson är ny tränare i Båstad

Johanna Larsson är ny tränare i Båstad

Nu är det klart att före detta elittennisspelaren Johanna Larsson blivit ny tränare på elittennisprogrammet vid Akademi Båstad Gymnasiums riksidrottsgymnasium. Hon har en gedigen proffskarriär bakom sig och började själv en gång i tiden karriären på just tennisgymnasiet i Båstad.

Johanna Larsson har under de senaste åren varit en del av världseliten i tennis både som singel- och dubbelspelare. Under förra året valde hon att avsluta sin karriär. Sedan den 1 februari bidrar hon nu med sin erfarenhet och kunskap som en av tränarna på elittennisprogrammet vid Akademi Båstad Gymnasium.
– Hon har en halvtidsanställning hos oss som tränare. När vi ska ut på tävlingar kommer hon också säkerligen att vara med som ledare till våra spelare på utvalda tävlingar, säger Niklas Rosengren, verksamhetsansvarig på RIG, riksidrottsgymnasiet i Båstad, och fortsätter:
– Det är fantastiskt att få hit en person som Johanna. Dels med hennes bakgrund och erfarenhet som spelare i världseliten, men vi får också en person som har riktigt bra egenskaper för att jobba med våra ungdomar. Hon vet vad som krävs och hur mycket man måste jobba för att uppnå något om man verkligen vill det.

Johannas proffskarriär startade 2006 och hon har vunnit två titlar på WTA-touren. Som bäst var hon rankad 45 i singel och 20 i dubbel. Efter beskedet att hon skulle sluta spela berättade hon för Svensk Tennis om vilka som är hennes sportsligt starkaste minnen.
– När det gäller singel så är det förstås titeln i Båstad 2015. Det var sjukt coolt att få uppleva att vinna på hemmaplan. Drömmen blev sann där när jag fick sträcka upp armarna i luften från att jag har gått och drömt om det sedan jag var liten knatte i Kalle Anka Cup (nuvarande Elite Hotels Next Generation). Titlar och vinster är en grej, men det är hela resan som är det stora, svarade Johanna.

Det var på tredje finalförsöket i Båstad som Johanna 2015 lyckades vinna och därmed tog sin första WTA-titel. I finalen besegrade svenskan förhandsfavoriten, fjärdeseedade tyskan Mona Barthel, med 6–3 7–6.

Text: Peter Jakobsson