Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2019-11-24 KL. 08:55

Julklappsinsamlingen är igång

Julklappsinsamlingen är igång

Alla familjer har inte en ekonomi som tillåter den påfrestning det innebär att köpa julklappar. För att hjälpa såväl dessa barn som deras föräldrar arrangerar Bjäreliv för sjätte året en julklappsinsamling på Bjäre.

Tillsammans med Fyrens Församling, som har varit med sedan starten, och Carl Johan Bernadotte Rotaryklubb, har insamlingen utvecklats genom åren och i år är det möjligt att lämna in klappar till redaktionen på Axelstorpsvägen 2 samt till Båstad Turism & Näringsliv.

Utöver dessa platser finns Bjäreliv på plats under julmarknaden på Mariatorget den 30 november där det bjuds på glögg och pepparkakor och såklart finns byns lokala tidningar på plats för den som vill ha helgens läsning.
– Det har verkligen blivit en tradition med den här insamlingen, berättar Joakim, och redan i oktober börjar folk höra av sig för att fråga vad som behövs och vårt svar brukar vara att allt som är nytt och inslaget är välkommet.

Just att det ska vara nytt och oanvänt är något som är värt att poängtera en extra gång. Barnen som får gåvorna ska inte ärva någon annans avlagda leksaker utan känslan av den nya presenten är viktig, betonar Joakim.
– Sedan är presenter till de lite äldre barnen och tonåringarna alltid välkomna, där brukar vi sakna en del. Presentkort, biobiljetter eller böcker kanske kan vara en bra idé.

Presenterna ska vara inslagna och på något sätt märkta med en lapp kring vad de innehåller så att föräldrarna och Fyrens Församling, som sköter utdelningen, vet att det blir rätt gåva till rätt barn.
– Den som vill får väldigt gärna också skänka presentkort på exempelvis ICA, det är alltid välkommet, avslutar Joakim.