Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2019-12-18 KL. 11:19

Kalle Eriksson är månadens person i november

Kalle Eriksson är månadens person i november

Kommunfullmäktiges utmärkelse Månadens person gick i november till Kalle Eriksson som vigt större delen av sin lediga tid till ideell verksamhet.

Det var fotbollen i Västra Karup som var ingångsporten. En framgångsrik aktiv karriär på fotbollsplanen skolade Kalle i idrottsrörelsen och efter den aktiva tiden så blev det tränaruppdrag, sekreteraruppdrag och ordförandeuppdrag i hemmaklubben Västra Karups IF under många år.

Hembygden har varit och är något speciellt för Kalle. Hans engagemang för Bjäre Härads Hembygdsförening har varit ofantligt stort och långt. Under 38 års tid bar Kalle ansvaret som Redaktör för årsboken Bjärebygden. Denna bok är en viktig del i att bevara vårt kulturarv och nedteckna minnen och historier från Bjärebygden. Utöver detta så har Kalle på eget förlag givit ut sex böcker som alla handlar om vårt Bjäre och dess historia.

När Kalle Eriksson gick i pension så tog han initiativet till att dokumentera Svensk Tennishistoria. Ett enastående arbete som resulterade i ett tennismuseum i Båstad.

Motiveringen till utmärkelsen lyder:
”En unik ideell insats för oss alla här på Bjäre. Kalle Erikssons stora hjärta för idrotten, ungdomen och hembygden har brunnit under hela hans liv och gett oss alla upplevelser utöver det vanliga. Kalles ideella arbete har lämnat viktiga avtryck i form av böcker och ett Tennismuseum vi alla är stolta över.”
– Jag är mycket tacksam och mycket överraskad men framförallt vill jag vidarebefordra utmärkelsen till alla de människor som jag har samarbetat med i olika föreningar. Jag har haft förmånen att träffa många Bjärebor som har delat med sig av sina kunskaper om Bjäre. Det är alla dessa människors förtjänst att jag kunnat göra allt jag gjort, säger Kalle Eriksson.

Speciellt en person har betytt mycket för Kalle genom åren.
– En person som under alla åren varit mitt stöd och min inspiration på ett alldeles särskilt sätt är min fru Majvie som gick bort i våras. Det är tack vare Majvie, hennes stöd och inspiration som gjort att jag kunnat vara verksam inom föreningslivet.

Vad har du på gång nu?
– Jag har ett manus till en bok som ligger nästan färdigt men jag vet inte om jag klarar att fullfölja det. Sedan Majvie dog har min prestationsförmåga blivit väldigt låg.

Boken handlar likt de andra böckerna om Bjäre.
– Den har titeln ”Mitt Bjäre” och är en hyllning till Bjäre. Till dess natur, landskapet, historien och inte minst dess människor i olika situationer. Det är ett omfattande material jag har.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON