Klik venligst
BJÄRE 2024-03-28 KL. 07:00

Kashmir och dansk design i nyöppnad butik

Av Peter Jakobsson

Utmed Ängelsbäcksvägen öppnar nu i påsk en ny butik med vardagskläder för kvinnor som gillar att klä sig fint. Med lång erfarenhet från klädesbranschen, och specifikt kashmir, har Åsa Rönnow fyllt butiken med kvalitetskläder och dansk design.

Kashmir och dansk design i nyöppnad butik
Bjarne och Åsa driver butiken tillsammans. Foto: Peter Jakobsson

På gården längs Ängelsbäcksvägen fanns en gammal lada som nu är topprenoverad och fylld med fantastiska kläder. Det är Åsa Rönnow, tillsammans med sin man Bjarne Jansson, som ligger bakom den nyaste klädbutiken på västra Bjäre.

– Vi är så taggade inför att öppna och ta emot kunder nu, inleder Åsa och börjar direkt visa alla fina kläder.

På skylten utanför står det Brilliant & Brands vilket är en kombination av parets egna märke Brilliant Cashmere och det faktum att det i butiken finns mer än så.

– Vi har producerat kashmirkläder i sju år. Jag designar och Bjarne sköter det praktiska och administrativa, berättar Åsa.

Butiken ligger i den totalrenoverade fastigheten utmed Ängelsbäcksvägen. Med sin mörka färg och orangea detaljer är den svår att missa. Foto: Peter Jakobsson

Kläderna skapas i en fabrik i Nepal av duktigt lokalt folk.

– Vi har varit där flera gånger och vet att allt går juste till på plats. Inga arbetare som utnyttjas eller så, säger Åsa.

– Nepal är ett av världens fattigaste länder och genom att vi beställer jobb från dem så hjälper vi till att de få ett bättre liv, tillägger Bjarne.

Butiken i Ängelsbäck innehåller förutom det egna märket även kläder från andra skandinaviska märken.

– Det är mest danska märken och sånt som matchar våra egna kläder. Ett märke är Gutsav, ett danskt varumärke som är duktiga på roliga och med fina detaljer och perfekt passform, säger Åsa.

Åsa Rönnow visar exempel på outfit som finns till salu i butiken. Foto: Peter Jakobsson

Fokus är damkläder som Åsa kategoriserar som ”finare vardagskläder”.

– Jag tycker att man alltid kan klä sig snyggt. Kläder ska dock kunna användas alltid, kombinerat på olika sätt passar de till olika tillställningar.

Det finns byxor, blusar, tröjor, klänningar, skor, smycken, accessoarer och annat.

– Vi har det mesta man behöver i garderoben. Allt har med design att göra. Även servetterna och chokladen som vi säljer är med dansk design, säger Åsa sprudlande.

I butiken finns även accessoarer så som kort, choklad, servetter, armband, tvålar med mer. Foto: Peter Jakobsson

Butiken öppnar på skärtorsdagen och har sedan öppet torsdag till lördag fram till i augusti. Även under högsäsongen i sommar kommer det vara öppet bara torsdag till lördag.

– Butiken är även vårt kontor så när vi är på plats utöver öppettiderna kommer vi ta emot folk som kommer. Sen går det bra att höra av sig med önskemål om en tid så öppnar jag gärna upp när det passar kunderna att komma, säger Åsa.

I butiken finns även skor. Foto: Peter Jakobsson

Åsa har drivit butik förr och ser nu fram emot den kundkontakten som en butik ger.

– Jag hade en butik i västra hamnen i Malmö och jag älskar kundkontakten. Det är så roligt att klä personer fint, att plocka fram det vackra hos dem och hitta nya möjligheter för folk att bli fina. Det ska jag hjälpa alla med som kommer förbi i butiken här i Ängelsbäck, avslutar Åsa.