Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2021-09-22 KL. 14:36

Koenigsegg bygger ny fabrik

Av Peter Jakobsson

Sedan många år har Koenigsegg sitt produktions- och utvecklingscentrum av sina skräddarsydda och handgjorda extrema sportbilar i lokaler vid Valhall i Ängelholm som ägs av PEKO Fastighets AB.

Koenigsegg bygger ny fabrik

Från och med den 31 augusti 2021 äger Peab och Koenigseggs moderbolag aktierna i PEKO Fastighets AB till lika delar. I bolaget ligger ägandet av de fastigheter i vilka Koenigsegg idag bedriver sin befintliga verksamhet i Valhall park i Ängelholm. Samtidigt startas byggnationen av ytterligare en bilfabrik på fastigheterna som förväntas stå redo för Koenigseggs utökande produktionsvolymer i mars 2023.

Den nya moderna bilfabriken blir cirka 11 000 kvadratmeter stor och innefattar produktionshall, eventytor, personalytor, kontor och showrum för nya bilmodeller. PEKO Fastighets AB har tecknat ett totalentreprenadsavtal med Peab Sverige AB med byggstart under september månad. Utöver det genomför Koenigsegg omfattande investeringar i befintliga byggnader och anläggningar för att möta sin expansion.

– Vårt partnerskap med Peab är ett viktigt steg i vår tillväxt och med detta partnerskap vågar vi nu med bestämdhet ta beslutet att förlägga Koenigsegg expansionen till Ängelholm och Valhall Park. De nya anläggningarna ger oss inte bara produktionsfaciliteter utan supporterar även vår vertikala integration av produktion, utveckling, design och testning vilket kräver mer plats för personal och mer tekniska utrymmen. Utöver det skapar närheten till flygplatsen optimala och nästintill unika förhållanden för vår verksamhet, säger Christian von Koenigsegg, VD och grundare av Koenigsegg, i ett pressmeddelande.