BJÄRE 2024-02-08 KL. 19:00

Kopparkupp på Hallandsås tas upp i Efterlyst

Av Rickard Gustafsson

I kväll tar programmet Efterlyst på TV3 upp fallet om det grova rånet mot en lastbilschaufför på Hallandsås. Vid kuppen stals en trailerlast med koppar och i samband med det hittades chauffören medvetslös i dragbilen.

Kopparkupp på Hallandsås tas upp i Efterlyst
Hasse Aro och hans kollegor i TV3-följetongen Efterlyst tar ikväll upp fallet med det grova lastbilsrånet på Hallandsås. Foto: Johnny Wohlin/Viaplay

Polisen i nordvästra Skåne tar krim-programmet Efterlyst på TV3 till hjälp för att lösa gåtan kring kopparkuppen som genomfördes på en rastplats på Hallandsås den 10 januari.

Chauffören hittades medvetslös i sin lastbil och trailern med en last av kopparvaror avsedd för VVS-marknaden stals och har inte återfunnits. Värdet på lasten uppgår till tre miljoner kronor.

När LT för en knapp månad sedan intervjuade förundersökningsledare Lina Lundgren berättade hon att polisen undersökt övervakningskameror i närheten av brottsplatsen – utan framgång.

I den här lastbilen hittades chauffören medvetslös och miljonlasten med koppar är sedan dess spårlöst försvunnen. Foto: Viaplay

– Vi har några trådar vi följer. Vi har hållit förhör och samlar in information och förhoppningsvis får vi fram en misstänkt person så småningom, men i nuläget finns ingen misstänkt i fallet, sa Lundgren den 15 januari.

I kväll tas fallet upp i programmet, under ledning av Hasse Aro, och polisen hoppas att uppmärksamheten ska leda till nya ledtrådar i jakten på de skyldiga.

Efterlyst sänds ikväll klockan 20.00 på Viaplay och TV3.

LÄS MER: Chaufför hittades medvetslös – miljonlast försvunnen

Erik Ekelund på Skånepolisen intervjuas av Efterlysts reporter på platsen där det grova rånet genomfördes den 10 januari. Foto: Viaplay