Klik venligst
BJÄRE 2024-05-26 KL. 08:01

Körberg landar med Grand Finale på Bjäre

Av Peter Jakobsson

Förra sommaren skulle Tommy Körberg kommit till Norrviken med sin föreställning Grand Finale. Tyvärr gjorde sjukdom att det hela fick ställas in, men nu så, i juli kommer Tommy med ett åttamannaband till Norrviken.
– Nu mår jag bra! Vi ses i sommar, säger Tommy.

Körberg landar med Grand Finale på Bjäre
Tommy Körberg uppträder på Norrviken 13 juli. Foto: Karin Törnblom

I showen Grand Finale sammanfattar Tommy Körberg sin unika musikaliska karriär och låter publiken följa med bakom kulisserna i sitt omsusade och händelserika liv. Förra sommaren genomförde Tommy med band att antal framträdanden, men innan de han till den planerade showen på Norrviken kom tyvärr sjukdom i vägen.

– Jag var tvungen att hoppa över Båstad och Norrviken förra sommaren. Det var streptokocker som ställde till det men nu mår jag bra, säger Tommy Körberg.

Nu ger sig Tommy ut på turné med showen på nytt. Drygt 20 platser i Sverige ska besökas under juli och augusti. Ett tight och fullspäckat schema.

– Det orkar jag med! Vi ska till många platser men det är trevligt att vara runt med alla mina musiker. Att stå på scen tillsammans med musikerna som spelar och känna att hjärtat slår är halva berusningen. Fyller mig med energi och motivation, förklarar Tommy.

Grand Finale är en show som bjuder på en resa kantad av musikaler, skandaler och schlagerfinaler. Tommy Körberg berättar anekdoter om sitt liv med pop, progg, världsstjärnor och glitter, om hur sången alltid varit en överlevnadsstrategi och varför han alltid varit gränslös.

Var det svårt att välja ut anekdoter till showen?

– Det var svårt, men jag har en vän som producent och han har hjälpt mig hitta en bra balans, berättar Tommy.

Kan du ge någon teaser på höjdpunkter från showen?

– Vill inte avslöja för mycket men jag kommer berätta om mitt möte med Celine Dion, om Hasse och Tage, Monica Z, Astrid Lindgren och andra som jag mött under åren. Det finns en hel del, säger Tommy.

Namnet Grand Finale kan tolkas som sista turnén. Är det så?

– Kanske i en så stor produktion men jag kommer stå på scen så länge jag kan och vill, säger Tommy självsäkert.

Vilken av alla dina låtar tycker du mest om?

– Det går inte att välja, alla låtar har sin betydelse i sitt sammanhang. De förmedlar olika känslor och jag kan inte välja ut någon enskild. Som person ska man kunna ha många känslor samtidigt tycker jag, annars blir man nog tråkig som person.

Är det någon låt du är trött på att sjunga?

– Nej, skulle jag känna så över en låt så tar jag bort den från mina framträdanden. Jag sjunger inget som inte passar in eller känns rätt. Så enkelt är det.

Är det något inom det musikaliska som du önskar du gjort men inte fått göra än?

– Jag har gjort nästan det mesta, kanske inte så mycket opera men jag har varit där lite. Men jag är mest musikant och vill att musiken ska vara rörlig och levande från dag till dag.

Den 13 juli kommer Tommy med åttamannabandet för att genomföra Grand Finale på Norrviken. Men det är inte första gången Tommy uppträder på Norrviken.

– För många år sedan var jag på Norrviken när det var en vän till mig som höll i vissa trådar där. Tror det var med Tolvan Big Band, funderar Tommy fram.

Då Tommy nu kommer till Båstad mitt under tennisen så undrar man ju om han ska se en match eller två.

– Nej, jag kommer inte hinna det. Jag har inte gjort det förr heller, men jag har själv uppträtt på centercourten, berättar Tommy.