Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2017-03-17 KL. 11:01

Kulturskolan visar upp unga talanger

Kulturskolan visar upp unga talanger

Under tre tillfällen kommer olika elever från Kulturskolan uppträda på Båstads bibliotek. När Bjäre NU kommer på besök denna denna soliga vårlördag hade ett antal Bjärebor hade tagit sig till biblioteket för att höra på unga talanger som spelade varierade stycken.

Det så uppskattade arrangemanget går under namnet ”Musik på biblioteket” och för musiken denna första lördag stod Thea Appel som spelade piano, Vincent Swärd på trumpet och Linus Johnsson som spelade trombon.
– Min bror spelade trombon och då blev jag nyfiken på det instrumentet. Jag testade och fastnade för det och nu har jag spelat i tre år, berättar Linus som är helt lugn inför framträdandet.
I vanliga fall är ett bibliotek förknippat med tystnad, lugn stämning och ofta är det nästan så att man går på tå för att inte störa de andra besökarna. Men denna lördag var inte som andra och den i vanliga fall tysta stämningen på biblioteket bröts när hela stora salen fylldes av fin musik under det halvtimmeslånga framtr¤dandet.

Det framfördes en härlig blandning av klassiska stycken, lite filmmusik och även låtar från Melodifestivalen ingick i den utvalda repertoaren som besökarna fick ta del av denna lördag. Vissa stycken framfördes solo och några låtar ackompanjerades av piano- och sångläraren Karolina Annerblom Armstrong och brassläraren Carl Magnus Halén från kulturskolan.
Det var ingen tvekan att lilla konserten var uppskattad och responsen var väldigt positiv.
– Det var jättetrevligt och barnen var så duktiga. Vi hade gärna hört mer, säger Kerstin Höglund från Torekov som hade kommit dit med sin man och några goda vänner.

Den kommunala kulturskolan har som mål att inspirera, motivera och utveckla musik- och dramaintresset hos ungdomar. De erbjuder individuell- och gruppundervisning och är öppet för alla barn och ungdomar i kommunen. Läs mer om kulturskolan på kommunens hemsida bastad.se.

TEXT & FOTO: Peter Jakobsson