Klik venligst
BJÄRE 2024-04-12 KL. 11:20

Kunder överraskades av modevisning på ICA

Av Peter Jakobsson

På torsdagseftermiddagen var det ovanligt livat på ICA i Båstad. Det står leverantörer och bjuder på smakprov och extrabra erbjudanden var uppdukade. Anledningen är att det var modevisning i livsmedelsbutiken. Ett grepp från två lokala handlare som gillar att samarbeta.

Kunder överraskades av modevisning på ICA
Personal från Lager Båstad och ICA var mannekänger under modevisningen på ICA. Foto: Peter Jakobsson

Lager Båstad och ICA Supermarket gjorde en gemensam happening när det var modevisning på ICA på torsdagseftermiddagen. Som mannekänger var personal från både Lager Båstad och några av de anställda på ICA. Alla mannekänger hade flera outfits som de skulle visa upp för kunderna i butiken.

Samtidigt som ICAs kunder handlade mat så gick modellerna runt i butiken och visade kläder. Ett annorlunda inslag som verkade uppskattas hos de flesta.

– Det är en rolig grej och kul att ha lokala samarbeten med andra butiker. Vi tog in lite leverantörer som står och bjuder på smakprov och vi har lite bra erbjudanden samtidigt som det visas kläder. Det är roligt för kunderna och framför allt roligt att det blir en happening i butiken, säger Marcus Liffner som driver ICA Supermarket i Båstad.

Det var en gående modevisning när modellerna gick runt och visade upp olika outfits för kunderna i butiken. Foto: Peter Jakobsson

Kristin Sjöstrand på ICA var initiativtagare till visningen och hade tagit kontakt med Lager Båstad och lanserat idén.

– Det var en kul idé som Lager Båstad nappade på. Vi hoppas att vi kan göra det igen, säger Kristin.

Från Lager Båstad tyckte de att det var en kul idé.

– Vi blev tillfrågade och tyckte det var en rolig grej som vi gärna ville göra. Vi visar vår- och sommarkläder, både för damer och herrar, berättar Susanne.

Susanne och Marie från Lager Båstad visar kläder. I mitten Kristin Sjöstrand som var initiativtagare till visningen. Foto: Peter Jakobsson

Det blev nästan trångt på sina platser i butiken när kunder skulle handla mat, smutta på smakprov och samtidigt titta på modellernas kläder. Vissa kunder kanske preppade inför att gå hem och titta på avgörande semifinalen som Rögle spelar senare på kvällen (som de vann och gick till final. Reds anm.).

En vårig utstyrsel. Foto: Peter Jakobsson

Kunderna som var i butiken en stund fick möjlighet att se flera outfits på modellerna. Varje kvart bytte de nämligen kläder och alla hade 4-5 outfits som de växlade mellan.

Mannekängerna visade tydligt vad deras kläder kostar. Foto: Peter Jakobsson

Kläder för både honom och henne visades. Foto: Peter Jakobsson

Några som uppskattade modevisningen i butiken var Beryl Trollér, Madeleine Turesson och Eva Karlsson.

– Vi visste inte att det skulle var modevisning men det var mycket trevligt, säger Beryl.

– Det behöver hända lite i Båstad och kul att det händer på ICA, säger Madeleine.

Eva, Berryl och Madeleine granskar en utstyrsel som Marie från Lager Båstad visar upp i butiken. Foto: Peter Jakobsson

Damerna tittade på kläderna och pratade med flera av mannekängerna som gick förbi.

– Det var mycket fina kläder de hade på sig, konstaterade Eva.

Eva Karlsson, Beryl Trollér och Madeleine Turesson överaskades av modevisningen när de besökte ICA. "Mycket trevligt" tyckte de. Foto: Peter Jakobsson

Det var mycket skratt och glada miner i butiken när mannekängerna gick runt. Det lite annorlunda inslaget under mathandlingen verkade vara uppskattat hos de flesta. ICA och även Lager Båstad hade gått ut via sociala medier och berättat om att modevisningen skulle bli av men många blev nog överraskade av modevisningen i butiken.

– Jag tycker nog det är lite fler personer i butiken än det brukar vara vid denna tiden på en torsdag, så en del har kanske sett att vi skulle ha en happening, säger Marcus Liffner som gillar att se många och glada kunder i butiken.

Här kunde man köpa en juice och samtidigt kolla på kläder på ICA. Foto: Peter Jakobsson

Starka färger drog till sig uppmärksamhet. Foto: Peter Jakobsson