Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2017-04-07 KL. 12:42

Lokala eldsjälar uppmärksammas

Lokala eldsjälar uppmärksammas

En bordtennisspelare och två drivna ungdomsledare prisades för sina enastående insatser. Framstående idrottsutövare uppmärksammas med Nolatopriset och ungdomsledarpriset uppmärksammar personer som brinner för sina föreningar och lägger ner mycket möda och tid på dem. Många gånger helt utan ersättning i paritet till arbetsinsatsen.

Nolatopriset har delats ut sedan 80-talet och ges till den som står för bästa idrottsprestationen under året i Båstad. Även framstående föreningsledare verksamma inom kommunen kan tilldelas priset. I år gick priset till bortennisspelaren Mathilda Löwgren som spelar för Våxtorps BOIS Bordtennis som har Ängalags Bordtennisklubb som moderklubb. Mathilda fick priset för att ”med stort engagemang och professionell envishet bemästrat sin svåra skada inom den idrott hon hängivet älskar. Med stor målmedvetenhet, stark vilja och mycket träning har Mathilda kommit tillbaks till toppen av de allra främsta inom sin åldersgrupp och under året gjort debut på den yttersta elitnivån i seriespel i dampingisligan.”
Idrotten finns i familjen där flera generationer framgångsrika idrottare finns. Mathilda började spela pingis när hon var fyra och i klubb från hon var sju. Hon har också spelat fotboll och golf men pingisen var det som hon fastnade för. Förutom ära, blommor och diplom fick hon även ett stipendium om 10 000 kr.

Kommunens ungdomsledar pris har syftet att stimulera ungdomsledarna i ideella föreningar. Det delas ut till ungdomsledare som lagt ner ett mångårigt och framgångsrikt arbete för att främja barn och ungdomars utveckling. I år gick priset till Tommy Karlsson från Förslövs IF och Roland Karlsson från Bjäre Bågskyttesällskap.

Tommy Karlsson fick sitt pris för sitt mångåriga engagemang inom Förslövs IF inom styrelsen, fotbollen och innebandyn. Han har i mer än 33 år engagerat sig i flera av ungdomslagen. Nu är Tommy mest aktiv inom innebandyn. Tommy fick frågan hur han har energi?
– Det är helt enkelt roligt. Jag svarar alltid Ja när jag blir ombedd att hjälpa till, berättade Tommy i samband med att han fick priset av Bo Wendt.

Roland Karlsson fick sitt pris för att han tar ungdomar som vill prova på bågskytte under sina armar och instruerar och visar dessa hur man spänner en pilbåge på bästa sätt. Klubben tränar utomhus vid bågskyttebanan i Svenstad och inomhusträningar hålls i Förslöv. Roland började med bågskytte för 27 år sedan och har varit med i tre sverigemästerskap. Varför börjar man då med bågskytte?
– Alla vill kanske inte jaga bollar och många har som barn lekt med att göra egna små pilbågar, berättade Roland när han fick sitt pris i kommunhuset.
Både Tommy och Roland fick stipendium på 10 000 kr samt ära, blommor och diplom. Priserna kan endast ges till en gång till samma person så länge de företräder samma förening.

TEXT: Peter Jakobsson
FOTO: Båstad Kommun