Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2017-04-22 KL. 12:03

Lokala företagare cyklade tillsammans

Lokala företagare cyklade tillsammans

Den 25 mars gick Spin of Hope av stapeln runtom i landet och i Båstad var det Friskis & Svettis som stod för arrangemanget, i samband med sitt Öppet Hus. Bland deltagarna märktes många lokala företag som valde att delta och skänka pengar.

Syftet med Spin of Hope är att samla in pengar till Barncancerfonden och i Båstad hade målet satts till 25 000 kronor vilket visade sig vara i under kant när sammanräkningen var klar. Hela 37 089 kronor samlades in i Båstad och totalt landade insamlingen i landet på drygt 6 miljoner kronor.

Upplägget för spinningen var enkelt, varje lag skulle hålla igång sin cykel i tolv timmar under de olika temapass som arrangerades. Här var det allt från ABBA till dansband som gällde och såväl instruktörer som deltagare tog tillfället i akt och klädde sig i passande munderingar. Efter varje pass lottades det ut fina priser som sponsrats av lokala företag. Bland deltagarna fanns flera som körde både ett och två pass.På bilden ser du Jörgen Hanak som valde att köra samtliga tolv timmar vilket måste ses som imponerande.

Spin of Hopes historia går tillbaka till 2009 då det första evenemanget anordnades, då i mycket mindre skala. I år deltog totalt 130 anläggningar på 93 orter runtom i landet, hela 2440 lag var anmälda vilket innebär runt 30 000 deltagare.

TEXT: Joakim Ormsmarck