Klik venligst
BJÄRE 2023-05-11 KL. 12:21

Lokala företagare och ungdomar prisades på gala

Av Redaktionen

För att hedra duktiga företag och entreprenörer anordnades en näringslivsgala på Ravinen och Norrvikens trädgård. Det hela inleddes med prisutdelningar och föredrag i Birgit Nilsson salen i kulturhuset Ravinen. Drygt 200 gäster hade samlats och fick ta del av arrangemanget som leddes av komikern och programledaren Robin Paulsson.

Lokala företagare och ungdomar prisades på gala
Vinnarna från årets Näringslivsgala samlade tillsammans med Annika Borgelin, vd Båstad Turism & Näringsliv. Foto: ByMija

Galan gick under parollen ”The art of business” och först ut att hedras blev arkitekten Kaj Linghoff som fick arkitekturpriset, som delades ut av Båstads kommun, för byggnaden Gamlegården. Även fastighetsägare Backahill och byggherren MMB hedrades i samma pris.

Årets UF-företag blev Apelmust som drivs av tre tjejer från Apelrydsskolan. Deras produkt är att göra äppelmust av äpplen som är andrahandssorterade och inte annars skulle sålts som äpplen.

Som inspiratör gästade den före detta elitfotbollsdomaren och numer entreprenören Jonas Eriksson som pratade om viken att arbeta i ett team som kompletterar varandra för att nå framgång.

Priset som Årets entreprenör och Erik Paulsson stipendiet tilldelades Soeder Countryhouse & Kitchen som förutom äran fick en check på 50 000 kronor.

Lindabs Innovationspris gick till företaget Airpark som tagit fram en tjänst där man kan hyra ut och hyra parkeringsplatser.

Under galan lyftes tidigare mottagare av Årets Ambassadör fram och fick prata om hur det är att vara ambassadör för Bjäre. Sen skulle årets ambassadör utses och priset gick till Made in Båstad som bland annat ligger bakom denna tidning och flera andra tidningar, poddar och webbsidor.

Under kvällen middag avslöjades vem som blev Årets företag och det var Lindab som tog hem det ärofyllda priset.

Mer om vissa vinnare kommer i separata artiklar senare.

ALLA VINNARNA
Årets Entreprenör: Soeder Countryhouse
Årets Ambassadör: Made in Båstad
Årets Företag: Lindab
Årets UF Företag: APELMUST
Arkitekturpriset: Backahill Gamlegården AB, arkitekt: Kay Linghoff
Lindabs Innovationspris: Airpark


Akritekturpriset gick till Kaj Linghoff, Backahill och MMB. Foto: ByMija
Innovationspriset till Airpark. Foto: ByMija
Årets Ambassadör blev Madi in Båstad. Foto: ByMija
Soeder Countryhouse & Kitchen ärades som årets entreprenör. Foto: ByMija
Lindab blev årets företag. Foto: ByMija
Årets UF-företag tilldelades Apelmust från Apelrydsskolan. Foto: ByMija
Robin Paulsson var konferencier. Foto: ByMija
Båstad Turism & näringsliv samlade på Norrviken. Foto: ByMija
Foto: ByMija