Klik venligst
BJÄRE 2022-01-04 KL. 07:00

M2M Group sålt till börsbolag

Av Peter Jakobsson

M2M Group sålt till börsbolag
2M2s monter på en mässa för något år sedan.

I december ingick det börsnoterade bolaget Storskogen Group AB ett avtal om att förvärva 90,1% av aktierna i båstadsföretaget 2M2 Group. Bolaget är specialiserat på handel med produkter inom House & Garden-segmentet med ett antal egna varumärken. 2M2 rapporterade en omsättning på 147 miljoner kronor under 2020 med 13 miljoner kronor i EBIT. Enligt pressmeddelande förväntas förvärvet att genomföras i början av januari 2022.

2M2 Group har huvudkontor, showroom och lager i Båstad. Bolaget erbjuder produkter inom bland annat trädgård och odling samt inredningsdesign genom de egna varumärkena Estwood och 2M2 Trend. Bolaget har två ytterligare varumärken 2M2 Fence, samt Fligo Floor som har ett produktutbud inom glasräcken respektive golvplattor med patenterat klicksystem. Bolaget har på senare år framgångsrikt lyckats expandera till nya marknader utanför Norden.
– Med Storskogen som nya ägare får vi precis den support vi behöver för att fortsätta växa både inom Norden men framför allt i Europa, bland annat genom vårt egenutvecklade sortiment för trädgård och odling där nordisk design med hållbarhetsfokus mottagits väldigt väl. Här kommer vi nu att kunna satsa och vidareutveckla ännu mer, kommenterar Carsten Johansen, vd 2M2 i ett pressmeddelande.

Carsten Johansen kommer stanna kvar i sin roll som vd för 2M2 efter förvärvet.

2M2 Group kommer att ingå i Storskogens affärsområde Handel, som Christer Hansson ansvarar för.
– Vi är mycket glada över möjligheten att förvärva 2M2 Group. Bolaget har visat på stark tillväxt och lönsamhet de senaste åren och vi ser fram emot att tillsammans med Carsten, Peter, Caroline och resterande anställda att fortsätta utveckla bolaget, säger Christer Hansson, EVP och Affärsområdeschef på Storskogen.


Källa: Cision