Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-03-07 KL. 10:03

Månadens person Tony Ewald har idrotten i blodet

Månadens person Tony Ewald har idrotten i blodet

För februari utsåg kommunfullmäktiges presidium Tony Ewald till månadens person. Tony har idrotten i blodet och har sedan han flyttade till Förslöv engagerat sig i de lokala klubbarna.

Under de senaste åtta åren så är Tony tränare för pojk- och flicklag i Förslövs IF. Och sedan tre år tillbaka är han dessutom ordförande i Förslövs Tennisklubb.
– Jag har själv alltid varit idrottsintresserad och med egna barn som tränar känns det kul att vara med och driva föreningarna, berättar Tony.

Förslövs IF bildades redan 1926 och är klubben nr 1 för Förslövsborna. Även Förslövs Tennisklubb är en viktig institution för både barn, unga och vuxna. Förslövs Tennisklubb bildades för drygt 40 år sedan och är en viktig del i idrottsutbudet i Förslöv med omnejd. Klubben har egna tennisbanor och klubbhus. Sommaren 2019 invigdes paddelbana inom tennisklubbens område.
– Vi skapar förutsättningar för ungdomarna att komma från datorerna och istället röra på sig, säger Tony.

Tony Ewald var en starkt drivande kraft för att få till denna padelbana. Med hjälp av Stiftelsen Gripen, Mats Paulssons fond, Skåneidrotten och egna medel och egna insatser så har Förslövsborna fått en kompletterande sport som lockar många såväl ung som gammal att utöva just padelsporten.

Tony är en viktig vitamininjektion för tennisklubben och medlemsantalet har under det senaste året fördubblats till drygt 150 medlemmar.
– Det är padeln som gjort att vi fått flera medlemmar. Den har blivit uppskattad, säger Tony.

Fullmäktiges presidium lämnade följande motivering till att Tony Ewald får utmärkelsen:
”Tony lägger större delen av sin fritid på att ge ungdomar och vuxna en meningsfull aktiv fritid i Förslöv. Fotbollstränaruppdraget kombinerar Tony med ordförandeskapet i tennisklubben. Tonys engagemang, idérikedom och positivitet smittar av sig och får både ungdomarna och klubbarna att växa”.

– Det var väldigt överraskande att få utmärkelsen. Det är många som lägger ner mycket tid och engagemang inom idrottsklubbarna. Många har varit engagerade längre tid än jag. De som varit före mig och byggt upp hela verksamheten skall också nämnas. Hade de inte byggt upp det hela hade det inte funnits någon klubb, säger Tony.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON