BJÄRE 2022-08-11 KL. 11:51

Man förd till sjukhus efter trafikolycka

Av Rickard Gustafsson

En trafikolycka inträffade under natten till torsdag på riksväg 24 vid Mellby. En man i 25-årsåldern, hemmahörande på Bjärehalvön, körde av vägen rätt ut i en potatisåker. Mannen klagade på smärtor i bröstet och fördes till sjukhus.

Man förd till sjukhus efter trafikolycka
Under natten till torsdag fördes en man i 25-årsåldern till sjukhus med bröstsmärtor efter att han kört av riksväg 24 och ut på ett potatisfält. Foto: Arkivbild

Det var vid 01-tiden på torsdagsnatten som ett telefonsamtal inkom till SOS Alarm om en till synes allvarlig trafikolycka utmed riksväg 24 när Mellbystrand i höjd med Mellby.

En förbipasserande bilist såg att det stod illa tilltygad bil cirka 100 meter ut i en åker. Räddningstjänst och ambulans ryckte ut och tog hand om föraren som enligt Laholmspolisen är i 25-årsåldern och bosatt i en ort på Bjärehalvön.

Föraren var vid medvetande men klagade på smärtor i bröstet innan han avfördes med ambulans till sjukhuset i Halmstad.
– Bilen var ganska demolerad men stod på alla fyra hjulen, fast det var en bra bit ut på åkern, berättar Andreas Nilsson, räddningschef i Laholms kommun.

Hur olyckan kunde inträffa mitt på en raksträcka är oklart, men Laholmspolisen berättar att det inte finns några misstankar om brott.
– Det var klart och fint väder vid tidpunkten men vägbanan vid olycksplatsen var våt. På potatisfältet stod det en bevattningsanläggning, säger Christer Andersson.