Klik venligst
BJÄRE 2024-03-25 KL. 15:44

”Man kommer med energi, är glad och gör sitt bästa”

Av Peter Jakobsson

När nya fastigheten Gamlegården i Båstad stod färdig till sommaren 2022 gav det även liv till en ny livsmedelsbutik. Det var handlarna Fredrik Karlsson och Lasse Mikkelsen som öppnade Tempo. Butiken har på kort tid blivit stammisbutik för många kunder. Nu hade både butik och medarbetare chansen att prisas på gala. Ena priset tog de hem.

”Man kommer med energi, är glad och gör sitt bästa”
Max Axelsson fick utmärkelsen Årets medarbetare bland alla medarbetare i Sveriges 150 Tempo-butiker. Bakom honom handlarna Lasse Mikkelsen och Fredrik Karlsson. Foto: Peter Jakobsson

Tempo är en butik i Axfood-koncernen där även Willys och Hemköp ingår. I Sverige finns cirka 150 Tempobutiker och vid en interngala i Stockholm skulle årets butik och årets medarbetare koras. För butiken i Båstad gick det bra redan vid nomineringarna. Butiken blev en av tre som nominerades till Årets butik och Max Axelsson som jobbar på Tempo Gamlegården blev nominerad till Bästa medarbetare. När så vinnarna avslöjades visade det sig att Max knep vinsten.

Ur motiveringen går att läsa: ”En målinriktad, driven och lösningsorienterad medarbetare som alltid sprudlar av nya idéer. En medarbetare som hela tiden jobbar för att göra sin butik till en ännu mer attraktiv butik för kunderna.”

Vad är hemligheten för att bli årets medarbetare?

– Man lyssnar på sina chefer och följer deras mål. Man kommer med energi, är glad och gör sitt bästa. Det är väl typ så, säger en stolt Max och skrattar.

Fredrik Karlsson som driver butiken tillsammans med Lasse Mikkelsen håller med.

– Max gör alltid sitt bästa och är glad, en utmärkt medarbetare, säger Fredrik.

De som jobbar på Tempo Gamlegården får göra många olika sysslor i butiken. Att fronta varor går av bara farten för Max. Foto: Peter Jakobsson

Max har jobbat på Tempo sedan de öppnade i Båstad.

– I början på deltid men sedan i somras när jag tog studenten så har jag jobbat heltid, säger Max.

Fredrik, Lasse, Max och de andra som jobbar på Tempo är hela tiden glada och småpratar med många av kunderna.

– Vi är aktiva på en liten ort och känner många av våra kunder väl. Då är det roligt att prata lite med dem. Vi vill ju också gärna veta om våra kunder tycker vi är bra eller om de saknar något. Göra kunderna nöjda är ju vårt mål, säger Fredrik.

Tempo i Båstad lyckades tyvärr inte knipa utmärkelsen Årets butik men ser nomineringen som en liten vinst ändå.

– Vi var tre butiker av 150 som var nominerade, vi vann inte men blev väl top tre i alla fall vilket är kul, säger Fredrik Karlsson.

Max Axelsson har jobbat på Tempo Gamlegården sedan de öppnade 2022, först på deltid och sedan på heltid. Foto: Peter Jakobsson