BJÄRE 2023-03-10 KL. 06:00

Martina Beckman uppvaktades av Bjäre Centerkvinnor

Av Peter Jakobsson

På internationella kvinnodagen brukar Bjäre Centerkvinnor utse årets kvinnliga förebild på Bjäre. Denna gång hade de valt ut Martina Beckman som sedan 25 år driver LeVisage i Båstad och som dessutom är engagerad i att verka för dementa och deras närstående.

Martina Beckman uppvaktades av Bjäre Centerkvinnor
Martina Beckman med diplomet som överlämnades av Ann-Marie Johnsson från Centerkvinnorna Bjäre. Foto: Peter Jakobsson

Ann-Marie Johnsson från Centerkvinnorna överlämnade utmärkelsen, i form av tårta och diplom, en dag efter internationella kvinnodagen då Martina var bortrest på riktiga dagen.

Centerkvinnornas motivering till att ge Martina Beckman utmärkelsen år 2023 lyder:
”Du har i 25 år drivit LeVisage och genom detta möjliggjort för Bjärebor att komma in för en tids avkoppling och ompyssling. Men du har även genom din verksamhet möjliggjort för andra, mestadels kvinnor, att driva sin verksamhet genom att hyra ut plats för andra företagare i din salong. Du är i tillägg till detta en samhällsengagerad medmänniska som är ett tryggt nav för många Bjärebor med din värme, humor och empati. Som om detta inte vore nog väljer du också att pro Bono, förgylla tiden för dementa på bygden genom allehanda aktiviteter på deras boende. Dessutom har du som den samhällsbyggare du är, tagit initiativet och startat upp Bjäre demensförening.”

Martina blev rörd och glad över Centerkvinnornas drag.
– Tack så jättemycket! Nu blev jag lite chockad, sa Martina som tidigare på dagen hade varit på hennes mammas boende under flera timmar och hjälpt till med underhållning.
– Det jag engagerar mig i gör jag för att jag tycker om det och förväntar mig inte direkt något tillbaka, säger Martina.


Martina Beckman fick på internationella kvinnodagen både tårta och diplom av Bjäre Centerkvinnor som varje år brukar utse årets kvinnliga förebild på Bjäre. Foto: Peter Jakobsson


Tårtan kommer både de på salongen och Martinas familj få ta del av.
– Den räcker nog till många bitar, säger Martina.

Om Martina tar hem diplomet eller om det får stå lite i salongens skyltfönster återstår att se.