Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-07-08 KL. 14:10

Mästarnas Mästare spelas in på Bjäre i höst

Mästarnas Mästare spelas in på Bjäre i höst

Ett av Sveriges populäraste tv-program kommer spelas in på Bjäre i september. Det är produktionsbolaget Meter Television som ska spela in kommande säsong av Mästarnas Mästare, ett program där före detta idrottsstjärnor tävlar i olika grenar.

Med runt två miljoner tittare på varje avsnitt är programmet ett av Sveriges mest sedda. Tidigare säsonger har spelats in i varma länder i södra Europa. Nu satte corona stop för de planerna.
– Vi behövde säkerställa produktionen och det är ett för osäkert läge runt Medelhavet, förklarar Anders Wistbacka som är ansvarig projektledare för Mästarnas mästare på SVT.

Var ni på många platser i Sverige och rekade?
– Vi undersökte flera olika runt om i Sverige men kom ganska snart fram till att trakten kring Båstad skulle passa oss bäst.

Vad gjorde att valet av plats blev Bjäre?
– Att det är så vackert! Samt att det är korta avstånd mellan platser med helt olika natur och karaktär. Samt att vi tror att det är störst chans till bra väder under vår inspelningsperiod.

Inspelningen kommer ske i september och de ska vara på många olika platser med sina tävlingar. De kommer vara på stranden i Hemmeslöv nedanför Ingas väg, vid Stensåns utlopp, i Kattvik hamn, vid Segelstorpstrand och på stranden i Torekov.Tuff kamp i förra säsongen av Mästarnas Mästare. Vilka som blir deltagarna som ska tävla på Bjäre är inte klart än.

Vid de olika inspelningsplatserna kommer det vara ett stort antal personer och fordon som jobbar med produktionen. Tävlingsbanor kommer byggas och ingrepp göras i naturen.
– Vi kommer att återställa alla inspelningsplatser och kommer följa alla de regler som finns, förklarar Anders.

Karin Bengtsson som är VD för Båstad Turism och Näringsliv tycker det ska bli kul att Bjäre kommer visas upp på bästa sändningstid.
– Vi kom i kontakt med Meter Televion i början av året och då gällde det en annan produktion som det inte passade så bra med. Sen återkom de med tankarna kring Mästarnas Mästare. Vi visade runt på olika platser på Bjärehalvön och visade lämpliga lokaler. De blev överväldigade över vad de såg, det svåra var att göra ett urval av alla fina platser, säger Karin.

När inspelningarna drar igång gäller det att allt går bra så de kan göra det som de vill på utsatt tid och inte bli störda av annat.
– Vi vill gärna hålla oss lite för oss själva. För oss är det viktigt att det inte är några andra människor i våra bilder och det blir svårt om vi får publik, förklarar Anders Wistbacka.

TEXT: PETER JAKOBSSON
FOTO: SVT