Klik venligst
BJÄRE 2023-03-07 KL. 13:30

Musikaliskt trädgårdsquiz med Gunnel Carlson

Av Carina Nilsson

Den 23 mars kommer trädgårdsprofilen Gunnel Carlson till Ravinen Kulturhus utanför Båstad. Med sig har hon pianisten, sångerskan och tonsättaren Caroline Leander, och tillsammans bjuder de på ett populärvetenskapligt och musikaliskt quiz om växtjägare och blommor vi inte visste fanns.

Musikaliskt trädgårdsquiz med Gunnel Carlson
Gunnel Carlson är journalist och bland annat känd från många trädgårdsprogram på TV. Den 23 mars gästar hon Ravinen. Foto: Pernilla Bergdahl

Gunnel Carlson är en av Sveriges mest kända trädgårdsjournalister och ett välbekant ansikte från TV, otaliga artiklar och flera böcker. Under tolv år gjorde hon trädgårdsprogrammen Gröna rum och Gunnels gröna för SVT. Hon medverkar regelbundet i Go’kväll.

Den 23/3 klockan 19 ställer hon sig alltså på scenen i Ravinen Kulturhus, där Caroline Leander ackompanjerar vid den imponerande flygeln. Kvällen erbjuder ett roligt och populärvetenskapligt quiz med de gröna rummen i centrum. Publiken kan tävla i lag eller på egen hand, i denna lättsamma och sociala form av frågesport.

– Platsen är som gjord för musik och växtlighet. Jag har aldrig gjort ett quiz på detta vis innan, men det finns ju så många roliga och intressanta fakta i trädgårdsvärlden – och det har jag tagit fasta på när jag formulerat frågorna. Man behöver inte alls vara expert på trädgård för att kamma hem vinsten, säger Gunnel Carlson i ett pressmeddelande.