Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2017-06-01 KL. 18:40

Mycket glädje på festivalen FörsLOVE

Mycket glädje på festivalen FörsLOVE

Den 28 maj gick FörsLOVE av stapeln för andra gången i historien. Festdagen i Förslöv bjöd på fint väder, bortsätt från en kort intensiv regnskur, och mycket folk var på plats. Förutom hoppborgar, ansiktsmålning, fiskdamm, marknad och föreningsliv var det ett flertal shower med småstjärnorna, sambashow, teater med Kulturskolans dramagrupp, trollkarl Rasmus Wurm och Pappa Kapsyl.

Alla aktiviteter var väldigt uppskattade och mest välbesökt var Småstjärnorna som totalt hade cirka 35 barn på scenen under showen och lokalen var fylld till maxgränsen av publiken. Det bjöds på allt från dans och sång till trumspelande på en kopp.
– Föreningar, handlare, sponsorer och funktionärer har alla har gjort ett fantastiskt arbete och det är tack vare alla dessa som festivalen går att genomföra. Totalt har vi tillsammans varit runt 100 personer som på ett eller annat sätt bidragit till denna dag, säger Anna Lingmark, projektledare för Kulturcentralen och FörsLOVE.Trollkarl Rasmus Wurm lät barnen prova på att blåsa gigantiska såpbubblor.

Från att ha långt ifrån tillräckligt med funktionärer för att kunna genomföra denna dag så dök det lagom till helgen upp många fler än vad föreningen någonsin kunde hoppats på.
– Vid avetableringen kryllade det av folk som bar grejor, städade och fixade och vi fullkomligt överöstes med positiva kommentarer från festivalens besökare. Jag är överväldigad och så otroligt glad och tacksam för alla som ställt upp. Och att få se leenden och skratt i barnens ansikten under denna dag är den bästa betalningen för allt hårt arbete som lagts ner, underbart! Nu siktar vi på FörsLOVE 2018, berättar Anna.Samba show med Delirio do Smaba som tränar i Bygdegårdens lokaler, här ser man dansledare Caroline Molander.

FörsLOVE är en barn- och familjedag arrangerad av Förslövs Bygdegårdsförening genom deras treåriga arvsfondsprojekt ”Kulturcentralen
i Förslöv”. Genom projektet vill föreningen skapa en levande Bygdegård genom att skapa diverse aktiviteter i och omkring Bygdegården och därigenom skapa en trevligare by att leva i genom att få människor i byn att mötas. Nu hoppas föreningen att dom med hjälp av andra intresserade i bygden och möjliga sponsorer årligen kan fortsätta att skapa denna dag fylld av kärlek - FörsLOVE!

FOTO: Elliott Larsson