Klik venligst
BJÄRE 2024-06-17 KL. 16:26

”Nästa år blir ännu mer extra allt!”

Av Peter Jakobsson

”Nästa år blir ännu mer extra allt!”
Anis Don Demina uppträdde på Summer On. Foto: Fabian Wester

Biljetterna till Summer On var i det närmaste slutsålda och runt 9000 personer njöt av tillställningen inne på festivalområdet både på fredagen och lördagen. Från seneftermiddagarna och fram till midnatt var det många populära artister på plats. Akter som Lukas Graham, Veronica Maggio, Bolaget, Victor Leksell, Thomas Stenström, Maskinen, Peg Parnevik med fler bjöd publiken på en bra mix av framföranden. När mörkret började lägga sig avslutade DJ-akter, på fredagen Steve Aoki och på lördagen Salvatore Ganacci som både avslutade kvällen och hela årets festival med en sprakande show.

– Det gick superbra, vi är väldigt nöjda med festivalen, säger Fredrik Strebel som är en av arrangörerna bakom Summer On.

En utomhusfestival är väldigt väderkänslig och på lördagen öppnade sig himlen på eftermiddagen och de första akterna fick spela under lite tråkigt väder men sen klarnade det upp och blev finare.

– Jag tror att de flesta kommer minnas festivalen som att det var två dagar med fint väder, säger Fredrik.

Lukas Graham uppträdde på festivalen. Fredrik Strebel till höger. Foto: Fabian Wester

Direkt när festivalen avslutades så inleddes ett städningsarbete av området runt festivalen. Någon som kommenterades positivt på bland annat sociala medier. Att det skräpas ner efter över 10 000 personer är ju inte konstigt.

– Vi hade planerat städningen tillsammans med kommunen men vi hade lagt bra med resurser på att se till att området skulle vara fint efter oss, säger Strebel som uppskattar att det märktes.

Det var nu den sjunde Summer On-festivalen men den nionde som de planerade. Både 2020 och 2021 gick de inte att genomföra på grund av pandemin. Nästa år är det 10-årsjubileum och det ska märkas av enligt Strebel.

– Vi har inga artister signade för nästa år än men det ska bli en bra lineup och jag lovar att det blir lite extra allt när vi ska ha jubileum, säger Fredrik.

Både fredag och lördag ver det runt 9000 besökare inne på festivalområdet. Foto: Fabian Wester

Ett begränsat antal biljetter till nästa år är redan släppta för de som vill vara ute i väldigt god tid.

– Det är också ett sätt för våra trognaste besökare att säkra en plats till bra pris inför nästa år, säger Strebel.

Nästa år blir festivalen 13-14 juni.

Foto: Fabian Wester

Foto: Fabian Wester

Foto: Fabian Wester