Klik venligst
BJÄRE 2024-05-24 KL. 13:50

Nöjespalatset öppnar efter renoveringen

Av Peter Jakobsson

Det var i september som Warmbadhuset i Båstad kläddes in i ställningar och en omfattande renovering av hela huset påbörjades. Målet var att skapa ett nöjespalats med internationell prägel och Fegge känner sig nöjd nu när alla olika ställen snart öppnar upp för festglada gäster.

Nöjespalatset öppnar efter renoveringen
Fegge är nöjd med den nya baren och matsalen på Pepes. På menyn har pizzorna och burgarna har kompletterats med tapas. Foto: Peter Jakobsson

Warmbadhuset i Båstad har varit hamnområdets hjärta för festligheter under decennier. Det som började med Pepes Bodega som en liten bar i kanten växte till många ställen som fyllde hela huset. Till slut krävdes det att ta ett nytt grundtag med hela byggnaden för att säkra för framtiden. Planerna växte fram och efter förra sommaren tog det fart. I åtta månader har det varit byggarbetsplats när nästan allt gjorts om från grunden inne i huset.

– Allt är utrivet och ombyggt. Stammar, vvs, el, ventilation, värme, golv, fönster, tak, väggar, trappor, hisschakt med mer. Det är nu så toppmodernt som det kan bli ett så här gammalt hus, berättar Fredrik ”Fegge” Olofson.

Nya entréer och nya takkupor, annars är det mesta sig likt även om allt är renoverat. Foto: Peter Jakobsson

Inga större motgångar stöttes på som gjorde att det blev väsentliga förseningar. Nu börjar sommaren och allt kan öppnas upp efter hand, precis som planerat.

– Nog har det varit lite överraskningar som det alltid är med gamla hus. MMB som varit byggherre har nog slitit sig i håret vid tillfällen över hur de skulle tackla saker men de har löst allt till slut. Vi har inte behövt backa från några vitala idéer, säger Fegge.

Blev det som ni tänkte i visionen innan renoveringen?

– Ja, vi hade en målsättning tillsammans med fastighetsägaren Båstad Hotell och Tennis AB som verkligen vågade satsa på detta. Vår vision var att skapa ett internationellt nöjespalats och det har vi kommit väldigt nära.

En sak som ändrades från planen var att låta Pepes terrass mot Hamngatan vara nästan som det var förr.

– Där vill vi att det ska vara det sköna hänget dit man kommer som man är. Man ska kunna komma i flip-flops på eftermiddagen. Men det är ändå lite renoverat i baren och bakom väggarna.

Terrassen mot Hamngatan ser i stort ut som tidigare. Där ska man ha skönt häng och kunna komma i flip-flops. Foto: Peter Jakobsson

En av de stora skillnaderna från tidigare är att de olika ställena nu är mer separerade. Papas har sin del, Pepes med nya matsalen och terras mot havet är ett eget ställe. Loft har egen ingång från framsidan och Kristallrummet är ett eget ställe med ingång från nya terrassen mot havet.

– Där man ser minst av renoveringen är på Papas. Där har det målats om och baren har byggts ut men det märks knappt. En nyhet är dock en stor inglasad vinkyl mitt i restaurangen som kommer stå färdig innan högsommaren.

Huset är nu fyllt av ställen för olika njutningar vid olika tillfällen. Det finns något för alla och det är många som de nu ta emot. Runt 1500 personer kommer kunna roa sig och njuta på de olika ställena samtidigt.

– Det mest spännande på nedervåningen är nya delarna av Pepes med det öppna köket och stora baren inne och uteserveringen mot havet. Det kommer vara öppet från 12 alla dagar i sommar som tidigare. Blir även en mindre beachbar mot havet.

Nya matsalen och baren inne på Pepes. Foto: Peter Jakobsson

De stora pizzorna och klassiska burgarna finns kvar på menyn.

– Sen är det nya att det även finns en del tapasrätter så som spanska korvar, calamares och patatas bravas. Det är ett skönt häng med lite mer sofistikerad innerdel.

På övervåningen huserar Loft som är helt ombyggt. En ny trappa leder upp till nattklubben, det är en ny rund bar i kanten, DJ-båset är placerat i mitten och runt dansgolvet finns soffor och drinkbord.

Bara timmar innan första gästerna kommer till Loft är det fortfarande saker att fixa. Fegge ser fram mot att köra igång nattklubben efter renoveringen. Foto: Peter Jakobsson

Helt nya unisex-toaletter ska se till att alla kan uträtta sina behov.

Toaletterna på Loft är helt nya. Här är det både för herrar och damer blandat. Foto: Peter Jakobsson

På andra våningen finns nu även Kristallrummet som har egen ingång från havssidan via den nya terrassen. Centralt i rummet är den stora baren som omgärdas av lyxiga stoppade soffor. Mot hamnen är det stora fönster.

– Här har vi någon vecka kvar innan det är helt klart, berättar Fegge.

Terrassen utanför Kristallrummet håller på att färdigställas. Detta blir även ingången till det lyxiga rummet. Foto: Peter Jakobsson

På tredje våningen finns bland annat helt nya personalutrymmen och mycket av byggnadens teknik och ventilationssystem.

Det blir ingen stor sommarinvigning likt det var förr i tiden.

– Respektive del har fått egna intryck och olika entréer, det är olika ställen i huset. Därav har en gemensam invigning spelat ut sin roll. Alla ställen öppnar nu upp allt eftersom. Nästa stora megafest blir nog vid nästa jubileum, säger Fegge.

Alla ställen öppnar nu upp efter hand. Papas har redan haft öppet en del sedan påsk, Pepes har smygöppnat men öppnar mer på riktigt nu i helgen. Loft har kört premiärfest och har sommarpremiär 1 juni. När det väl blir högsommar kommer allt vara öppet och stämningen vara på topp.

– Det ska bli så kul att öppna upp så alla kan se hur fint det blivit, säger Fegge och välkomnar alla till ”nya” nöjespalatset i hamnen.

Vyn ut mot Loft från toaletterna. Foto: Peter Jakobsson