Klik venligst
BJÄRE 2024-02-16 KL. 08:23

Norrviken inleder med blomstrande överraskningar

Av Peter Jakobsson

Norrviken blickar fram emot säsongen 2024 som sitt eget äventyrsår, med en rad spännande utställningar och händelser som väntar besökare när parken öppnar den 28 mars. Årets tema tar besökarna både bakåt och framåt i tiden, ut i världen och in i det mest intima.

Norrviken inleder med blomstrande överraskningar
2024 är Norrvikens äventyrliga år. Foto: Norrviken

Norrvikens stilträdgårdar, som är inspirerade av olika tidsepoker och kulturer, kommer att erbjuda ännu fler upptäcktsfärder och överraskande upplevelser än tidigare.

– I år bjuder vi besökaren en möjlighet att få resa genom tid och rum. Där gränser suddas ut och färg, form och upptäckarglädje tar oss på äventyr i växtrikets fantastiska värld, säger Anneli Runesdotter Nickel, Norrvikens chefsträdgårdsmästare.

Mångfald av kreatörer och utställningar

Parken, som är i ständig förändring, kommer att fyllas av kreatörer som skapar minnesvärda upplevelser för besökarna. Årets säsongsutställning, SOLEIL Comsi Comsare i Erikshus, är skapad av Marie Olsson Nylander, känd från SVT:s Husdrömmar på Sicilien.

Andra konstnärer inkluderar fotografen och poeten Patricio Reig samt konstnären Sara N. Bergman, vars tolkning av årets tema kan upplevas i utställningen L’AVENTURE inne i Villa Abelin.

Sara N Bergman ger utställningen LAVENTURE. Foto: Peter Jakobsson

Musik och färgsprakande äventyr

Musikduon Hanna och Carl-Johan Dahlberg Fogelklou kommer att skapa specialskriven musik som ackompanjerar Norrvikens atmosfär. Trädgårdsmästare Hanna Wendelbo återskapar paradrabatterna i samarbete med parkens trädgårdsmästare, och under säsongen kommer Norrviken erbjuda en mångfald av blommande äventyr, nya trädgårdsrum och ständiga överraskningar.

Utforska Tors Park och res genom tid och rum

Norrvikens trädgårdar ger också extra uppmärksamhet åt Tors Park under 2024, en tidigare delvis undanskymd plats som nu erbjuder en förtrollande och vildvuxen omgivning för besökare att utforska.

Norrvikens paradrabatter blir ett verk av Hanna Wendelbo. Foto: Peter Jakobsson

Årets färgtema består av varma, mättade nyanser mot en grön bakgrund, och Norrviken bjuder in till en resa genom tid och rum där gränser suddas ut och upptäckarglädje tar besökaren på äventyr i växtrikets fantastiska värld.

Den 28 mars öppnar parken och då välkomnas besökare till en färgsprakande resa in i Norrvikens äventyrliga år.