Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-06-19 KL. 11:44

NP Nilsson bygger ny anläggning i Halmstad

NP Nilsson bygger ny anläggning i Halmstad

Så sent som i april öppnade NP Nilsson en ny anläggning i Helsingborg. Nu tar företaget nästa steg i sin utveckling och bygger en ny bygghandel i Halmstad.

Redan idag är Halmstad en marknad för NP Nilsson då de når kunderna genom dagliga leveranser direkt till arbetsplats eller villa. Ett önskemål från befintliga proffskunder, och även konsumenter, är en byggvaruhandel i Halmstad. Något som nu blir verklighet.

Den nya anläggningen kommer att byggas på Vilhelmsfält. Ett industriområde nära E6 i Halmstad. Det geografiska läget med en god tillgänglighet för kunderna, oavsett vilket väderstreck de kommer från, är viktigt på grund av de logistiska utmaningar som finns i Halmstad.
– Det väcker såklart uppmärksamhet att vi beslutar och genomför två så stora etableringar i denna ovissa tid. Men samtidigt så gör vi denna satsning för att långsiktigt kunna vara ett lokalt alternativ på den växande Halmstadmarknaden. Halmstad känns som hemma för oss och då vill vi finnas på plats med en modern anläggning, säger Fredrik Bergh, VD på NP Nilsson.

Byggnationen planeras nu för fullt med målsättningen att en ny bygghandel ska stå färdig inför säsongen 2022. Ambitionen är att minimera ytorna utomhus och istället skapa en inspirerande och effektiv miljö på cirka 5000 kvadratmeter inomhus.
– Vi har under en tid jobbat med att hitta det optimala konceptet för att skapa morgondagens bygghandel, anpassad fullt ut för våra kunders vardag. Personligen så är det en dröm att nu få chansen att genomföra detta i just Halmstad. Det ska bli en bygghandel utöver det vanliga, förklarar Fredrik Bergh.

I augusti kommer NP Nilsson att öppna ett tillfälligt säljkontor med ett mindre lager samt med en kompletterande butik, tills det är dags att flytta in i de nybyggda lokalerna.

TEXT: PETER JAKOBSSON