Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2019-08-24 KL. 10:31

NP Nilsson lägger ner butiken i Förslöv

NP Nilsson lägger ner butiken i Förslöv

NP Nilsson kommer den första november att stänga anläggningen i Förslöv. Detta i ett led att anpassa verksamheten till framtidens behov.

– Vi har idag anläggningar i både Förslöv och Grevie. I Förslöv är det en liten butik och en verkstad vilken kommer att flytta till Båstad. Butiken läggs ner, säger NP Nilssons VD Fredrik Bergh.

Butikskunderna kommer framöver att hänvisas till de andra anläggningarna.
– Vi förstår att det varit en bra service för Förslövsborna med en liten butik men vi märker en negativ utveckling och att fler och fler kunder åker till Ängelholm eller Båstad för att handla.

I Grevie ligger NP Nilssons centrallager och en butik som riktar sig mest till proffsbyggaren men även andra.
– Fler och fler kunder handlar i Grevie och det är där vi kommer satsa och utöka butiken. Ingen personal kommer att sluta utan de i Förslöv kommer att flytta till Grevie.

Att stänga i Förslöv var ändå inget lätt beslut för ledningen.
– Det känns emotionellt tungt. Vi har funnits där sedan 1972 men ibland måste nästa steg i utvecklingen tas.Fredrik Bergh är VD på NP Nilsson

Nya planer för Förslöv finns.
– Vi har skaffat mycket mark i industriområdet och planerar ett distributionscenter med bygghandel i framtiden.

En trend som NP Nilsson ser är att fler och fler kommer att vilja få varor levererade och besöken på brädgården blir färre.
– Byggbolagen ställer högre och högre krav och vill få leveranser på exakta klockslag. Det är något vi vill kunna bemöta och behöver då en modern distributionscentral. Även konsumenterna kommer nog på sikt att mer och mer vilja få saker hemkörda. Att gå runt och leta raka brädor på brädgården kommer nog inte nästa generation vilja göra utan de förväntar sig att få bra saker levererade hem.

Vad som händer med den befintliga butikens fastighet i Förslöv är inte klart men läget inbjuder till bostäder vilket kommer att utredas.

TEXT: PETER JAKOBSSON