Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2017-07-15 KL. 16:30

Nu byggs det på Norrvikens Kust

Nu byggs det på Norrvikens Kust

För sju år sedan startade projekt Norrvikens Kust nedanför Norrvikens Trädgårdar. Ett bostadsområde med ett antal flerfamiljshus var planen men under resan kom många hinder som gjorde att det drog ut på tiden. Nu har projektet en ny ägare och bygget är i full gång. Inflyttningen börjar nästa sommar.

– Bygget går jättebra! Nu gjuter vi alla grunderna till den första etappen av byggnationen som är tre hus med totalt 20 lägenheter. Nästa sommar står de klara och sedan färdigställs etapp två och tre. Det blir tre likadana bostadsrättsföreningar med totalt 60 lägenheter och när allt är klart kommer de att samarbeta och dela på skötseln kring allt som hör till området. För de som bor där kommer det att kännas som en stor förening när allt är klart och inflyttat 2019, berättar John Brolin som är ägare till företaget Westestate som är den nya ägaren av projektet.

John berättar att sommaren 2011 var familjen i Båstad där deras två söner deltog i ett fotbollsläger. Familjen cyklade förbi området till Kattviks Camping - han minns den dåvarande skylten och tyckte det var ett fantastiskt läge för bostäder.John Brolin med kollegan Patrik Rittfeldt ser ut över området.

På området, har de som passerat på vägen nedanför, kunnat se att det byggts både tennisbanor och padelbanor redan innan husen har påbörjats. Norrvikens Kust Tennis & Padel Club ligger i ett separat bolag på egen fastighet. De som bor i Norrvikens Kust samt företag som har olika event kommer att nyttja banorna. I dagsläget har de inte bestämt hur anläggningen i övrigt ska användas.
– Padelspelandet i Båstad är populärt och det är fantastiskt att vi redan nu kan ha events där. Att vi gjorde den färdig först är för att kunna visa presumtiva köpare att det är klart runt omkring, säger John Brolin som är stolt över de fina banorna som nu är klara.

Nedanför vägen kommer det att byggas en ny brygga som enligt planen ska bli klar nästa sommar. Höstens och vinterns stormar känner de till och bryggan kommer att delvis plockas in under vintern för att den inte ska slås sönder av vindarna och havets vågor.

Projektet Norrvikens Kust har en lång historia som startades av de tidigare ägarna som gjorde stora delar av grundjobbet med detaljplan och bygglov som blev klart redan 2011 men sedan avstannade projektet på grund av överklaganden och utredningar. Det var bland annat en utredning kring en vattensalamander som avslutades med en dom i Mark- och miljööverdomstolen vilket gav tillstånd för bygglovet våren 2016. De tidigare ägarna tyckte att projektet hade tagit för lång tid initialt och ville hitta någon som kunde driva det vidare i samma anda som det var tänkt från början. John Brolin med Westestate kom väl överens med dem och köpte hela projektet och marken i augusti 2016.
– De tidigare ägarna hade tagit hjälp av Wingårdhs som ritade området och vi tog den kontakten vidare när vi tog över. Tillsammans jobbade vi om ritningarna till att passa dagens behov och modernitet, berättar John.
– I nästan alla mina projekt har jag jobbat med PEAB som byggentreprenör och det har lett till att vi har fått en väldigt bra relation. PEAB svarar för byggnationen av Norrvikens Kust, vilket vi är mycket glada för. Vi äger projektet och står för projektledningen och allt som rör bostadsrättsföreningarna. Vi köper arkitekttjänster, bygg, inredning och försäljningen av lägenheterna. Det är många inblandade i ett sånt här projekt och det är mycket nätverkande för att få allt att flyta på prickfritt, fortsätter John som har genomfört många liknande projekt tidigare.
En del byggprojekt blir stående i väntan på att köpare ska boka upp sig på lägenheterna men John berättar att de påbörjat byggnationen sedan i våras och bygger klart enligt plan och hittills har intresset från köpare varit stort.
– Vi vet att det är ett antal köpare som kommer vara bofasta i området redan nu och att det inte bara blir för fritidsboende. Försäljningen har precis startat och det finns redan bokningar på ett stort antal lägenheter, till och med några i etapp 2 och 3, inflikar John.

Alla lägenheter kommer ha två uteplatser eller balkonger samt två parkeringsplatser och det ska byggas en stor pool i mitten av området för de boende.
– Det vackra läget med naturen och havet samt Norrvikens Trädgårdar ovanför förpliktigar till att ha hög standard och kvalitet på alla materialval. För oss är det en självklarhet att bygga så att det smälter in i omgivningen. Vi har lägenheter i många olika prisklasser där de med lägre priser ligger i nivå med andra projekt i Båstad och sen har vi några penthouse med stora takterrasser som kostar lite mer men som erbjuder något alldeles utöver det vanliga, avslutar John som sedan cykelturen till Kattvik letat efter ett projekt att genomföra i Båstad.

TEXT & FOTO: Peter Jakobsson