Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2017-12-01 KL. 15:13

Ny kontorschef på Swedbank i Båstad

Ny kontorschef på Swedbank i Båstad

Swedbanks välkända kontorschef Markus Arvidsson går vidare mot nya utmaningar i Småland och blir kontorschef för kontoren i Ljungby och Älmhult. Överlämnandet till nya chefen Emil Lennartsson, som formellt tillträdde första december, har pågått under en tid.

Närmast kommer Emil Lennartsson från Swedbankkontoret i Ängelholm där han jobbat med företagsfrågor med fokus mot skog och lantbruk. De senaste åren har han jobbat med företag i både Ängelholm och Båstad så den lokala kännedomen finns redan. Emil har fem-sex års erfarenhet av kontorschefsjobbet sedan tidigare. Innan Ängelholmstiden var Emil chef för Sparbank Öresunds kontor i Munka Ljungby och Örkelljunga. Det var innan sammanslagningen med Swedbank.
– Det jag jobbat med i Båstad tidigare är till stor del med lantbrukarna. Vi har en stark ställning där sedan länge och har lyckats hålla kvar den positionen. Det är ett viktigt segment för oss på Swedbank och Sparbankerna. Lite av vårt DNA kommer från den sektorn, inleder Emil som redan blivit bekväm i kontorslokalerna på Köpmansgatan.

Emil och Markus känner till varandra sedan tidigare då de varit verksamma inom samma bank.
– Jag och Markus har jobbat tillsammans länge på det sättet att vi har samma ledningsgrupp för de olika kontoren vi varit på under åren. Vi har genomgått samma utmaningar de senaste åren med förändrad marknad och digitaliseringen som ger nya tjänster och behov. Det känns bra att ta över efter Markus. Nu kommer jag till en lokal marknad som jag upplever mår väldigt bra både för företagen och privatpersonerna, berättar Emil Lennartsson.

Markus byter nu en skön promenad till jobbet till att pendla till Småland för att anta nya utmaningar inom den bank han varit verksam i under lång tid.
– Båstads kommun är en väldig bra kommun att driva verksamhet i då vi har låg arbetslöshet, höga stabila fastighetspriser, en härlig och bra entreprenörsanda med mycket företagande och generellt sätt ganska mycket förmögna personer. Det känns jättebra att Emil tar över efter mig då han har en gedigen bankerfarenhet och kan Båstad bra, säger Markus.

Swedbank stängde för några månader sedan sitt kontor i Förslöv då besöken på bankkontoret hade minskat så mycket på grund av kundernas allt större användning av internettjänster. Denna trenden bland bankerna syntes igen för en månad sedan då SEB stängde sitt enda kontor i Båstads kommun och hänvisade kunderna till Ängelholm. Två kontor i kommunen var för mycket för Swedbank men de kommer inte lämna kommunen utan ökar nu sina öppettider i Båstad för att kunna erbjuda personlig lokal personlig service under fler timmar.
– Inom Swedbank finns en tradition i att finnas nära våra kunder och det kommer vi fortsätta med. Det lokala samhällsengagemanget tror vi också mycket på och kommer fortsätta med. Vi engagerar oss i unga företagare, vi tar mot nyanlända som praktiserar på kontoret och vi sponsrar lokala sport- och fritidsaktiviteter. Det känns bra inombords och vi tror det är bra för våra affärer, berättar Markus.
– Vi har inom banken en strategi för den lokala samhällsnyttan och just i Båstad har Markus drivit det extremt bra. Jag ser fram mot att ta över och fortsätta hitta lyckade projekt med skolor och inom företagsamhet med mera. Här är Stiftelsen Gripen en stor tillgång för oss då de kan stötta lokala projekt på ett kraftfullt sätt, tillägger Emil.

Några större förändringar för bankverksamheten i Båstad innebär inte chefsbytet. De strategiska besluten som banken tagit kommer fortsätta verkas ut. De runt tolv verksamma på banken inklusive deltidsspecialister kommer fortsätta som tidigare.

TEXT & FOTO: Peter Jakobsson